Jasenko Houra se u korist Zaklade Ana Rukavina odrekao prava na "Ružu hrvatsku"

JASENKO HOURA, frontmen Prljavog kazališta i autor brojnih hitova, odrekao se u korist Zaklade Ana Rukavina svih autorskih  naknada za izvođenje i izdavanje pjesama "Mojoj Majci" ("Ruža hrvatska"), "Crno-bijeli svijet", "Sretno dijete", "S vremena na vrijeme" i "Heroj ulice" u korist Zaklade Ana Rukavina.
 
"Ovom velikodušnom gestom gospodin Houra je pokazao kako nije samo veliki pjesnik i glazbenik, već i čovjek velikog srca. S obzirom da je Jasenko aktivno sudjelovao u kampanji zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP), apelirajući na plaćanje ZAMP-a, kao kruha od kojeg umjetnici žive, ovo je jedna velika gesta kojom se Jasenko odrekao dijela svojih prihoda", naglašava majka Ane Rukavine i upraviteljica Zaklade, Marija Rukavina.

"Vjerujemo kako će ova gesta gospodina Houre biti prekrasan uvod za Anin rođendan (26. ožujka) te da će radijske postaje biti još više potaknute svirati navedene skladbe kako bi se što više novca prikupilo za tipizaciju krvi potrebnu za upis u Registar dobrovoljnih darivatelja", poručili su iz Zaklade Ana Rukavina.

Pročitajte više