Je li Madonna prestara i ocvala za novi dokumentarac o seksu?

MADONNA je svoj pedeseti rođendan odlučila proslaviti u velikom stilu, pa će tako, osim velike svjetske turneje, obožavateljima ponuditi još jednu sitnicu koja će joj podebljati bankovni račun - uskoro će snimiti dokumentarni film, a režirat će ga slavni Alex Keshishian. Dugogodišnjim prijateljima ovo je druga suradnja - godine 1991. zajedno su napravili skandalozni dokumentarac "In Bed With Madonna" koji je, tvrde poznavatelji pop kulture, nesumnjivo utjecao na liberalizaciju glazbene scene u devedesetim godinama, pa je zanimanje za njihovu novu suradnju još i veće.

Prije nego što krene na turneju "Sticky & Sweet Tour", Madonna će snimateljima i redatelju Alexu Keshishianu otvoriti vrata svog londonskog doma, a dokumentarni film koji zasad još nema naziva trebao bi biti gotov početkom 2009. godine. Keshishian je, pišu američki mediji, nakon snimanja dokumentarca "In Bed With Madonna" s kraljicom popa ostao u bliskim odnosima, a sedamnaest godina nakon njihovog prvog zajedničkog uspjeha procijenio je kako je došlo vrijeme za novi, s obzirom da se Madonnin život potpuno promijenio od početka devedesetih godina.

Dokumentarac kao "javno opravdanje" o bračnom brodolomu?

Zlonamjernici kažu kako je Madonna odabrala savršeni tajming - priče o krahu braka s Guyem Ritchiejem postale su svakodnevica, a pjevačica ih se više ne trudi niti demantirati. Ipak, brojni mediji tvrde kako je njihov razvod "sigurna stvar", jer se sve rjeđe pojavljuju zajedno u javnosti, a Madonna je nedavno odlučila kako će odsad živjeti na dvije lokacije - vraća se u New York, i to navodno bez supruga.

"In Bed With Madonna" - dokumentarni film koji se pamti

"In Bed With Madonna" ili "Truth Or Dare", kako je nazvan u Sjevernoj Americi, šesti je na listi najprofitabilnijih dokumentarnih filmova u povijesti sa zaradom od 29 milijuna dolara, a od Madonne je prije sedamnaest godina napravio ultimativnu seks ikonu i doveo je na naslovnice diljem svijeta. Dok su brojne zvijezde izbjegavale paparazze, Madonna ih je odlučila okrenuti u svoju korist, pa je medijima dopustila uvod u dane nakon što je završila njezina turneja "Blond Ambition Tour".

Upućeni u njezinu karijeru kažu da je tamo otkrila svoje pravo lice - film počinje scenom u kojoj Madonna dan nakon završetka turneje posprema hotelsku sobu i priznaje kako joj "nije jasno zašto su svi tako tužni zbog kraja turneje".

U filmu vrišti na osoblje i svađa se, priča o seksu, a priča o njezinom skandaloznom dokumentarcu nastavila se dugo nakon njegove objave. Madonnina plesna grupa tužila ju je, naime, zbog izvrtanja priče i laganja te zbog činjenice da je njihov privatni život eksploatirala bez da ih je ikad išta pitala.

M.A.

Pročitajte više