Jedna od najljepših glumica bivše Jugoslavije danas rasprodaje namještaj da preživi

Screenshot: YouTube

JEDNA od najljepših i najpoznatijih glumica bivše Jugoslavije Olivera Katarina danas vodi sasvim drugačiji život. Dok su joj njezina ljepota i glazbeni i glumački talenti otvarali mnoga vrata sedamdesetih i osamdesetih, danas 77-godišnja glumica živi u siromaštvu i neimaštini, piše srpska Glorija, a prenosi Blic.

Naime, Olivera je u nedavnom intervjuu otkrila da joj se život jako promijenio. Rekla je da živi u iznajmljenom stanu u Beogradu i rasprodaje namještaj da bi mogla platiti račune. Dodala je i da je jedno vrijeme imala samo dvije haljine i nosila tenisice od svog sina.

"To sam radila namjerno, da pobijedim ponos i da se dovedem u stanje u kojem me ne zanima kako sam odjevena i kako izgledam", rekla je Olivera. "Činjenica je da je to bilo u vrijeme moje velike muke. Zbog ponosa nisam ništa od nikog tražila. Tako je i sad, kad rasprodajem namještaj i uspomene da bih platila račune kako bih preživjela. Ne želim o tome pričati, ni sina ne opterećujem sa svojim problemima. Netko je davno rekao: 'Moje siromaštvo je dokaz mog poštenja i dostojanstva', rekla je Olivera za srpsku Gloriju.

Oliveru i dalje pamte po ulozi u filmu "Skupljači perja" za koji kaže da ima samo lijepe uspomene no pogodilo ju je što je nisu pozvali na proslavu 50 godina od premijere filma. "Nitko me ne zove. Ovo sa 'Skupljačima perja' je samo posljednja kap u čaši. Mene je to iznenadilo, a mog sina razljutilo. Nije li logično da mene zovu jer sam jedina živa od troje glavnih glumaca?", rekla je Olivera i dodala kako misli da iza svega toga stoji politika.

"Deklarirala sam se kao Srpkinja u vrijeme kad to nije bilo poželjno ni pametno. I sada je, da se ne lažemo, bolje reći da si Beograđanka nego Srpkinja. Ovo prvo zvuči neutralno", izjavila je.

Olivera je u svojoj karijeri glumila u desetak domaćih i stranih filmova. Jedan od njih je i film "Goja" za koji je nagrađena na filmskim festivalima u Moskvi i Veneciji i film "Skupljači perja" koji je nagrađen na filmskom festivalu u Cannesu.

Njezinu pjevačku karijeru obilježile su interpretacije izvornih narodnih pjesama i ciganskih romansi, a održala je više od stotinu koncerata diljem svijeta. Tako je u čuvenoj Olympiji u Parizu održala čak 72 uzastopna koncerta.

Oliveru pamtimo i kao "jedinu ženu pred kojom je klečao Salvador Dali" nakon njezinog koncerta u Parizu, oduševljen njezinom ljepotom i talentom.

Olivera ovih dana piše knjigu o svom životu.

 

Pročitajte više