Jelena Rozga: Pozvali su me da sudjelujem na Dori, odbila sam, želim Nini sve najbolje

JELENA ROZGA prokomentirala je s nama odlazak Nine Badrić na Eurosong. Odbila je sudjelovati na ovogodišnjoj Dori, a svojoj kolegici poželjela je sve najbolje. "Pored toga što su me pozvali da sudjelujem na ovogodišnjoj Dori, nije bilo u mojim planovima da se prijavim na natjecanje. Mojoj kolegici Nini želim puno uspjeha i sreće na Eurosongu", rekla nam je Jelena. HRT je ove godine sam odlučivao o hrvatskom predstavniku na Eurosongu, a izbor je pao na Ninu.

Urednica Elizabeth Homsi jučer je za Index objasnila kriterije po kojima je odabrana Badrić. "Kriterij je bio ne ići na izvođače koji su već pobijedili na Dori i koji su bili na Eurosongu, već odabrati urbani glazbeni stil, jakog top recentnog izvođača, kvalitetan i snažan vokal u izvedbi i interpretaciji, a Ninina biografija sama za sebe govori zašto je u sam vrh izbora upravo došla ona", rekla nam je Homsi. Nadodala je i kako nije bilo dvojbe između Rozge i Nine te takve insinuacije smatra slobodnim interpretacijama.

Inače, isti način odabira imali su i susjedi u Srbiji. RTS imao je ekskluzivno pravo da odabere predstavnika, a izbor je pao na Željka Joksimovića. HRT je time slijedio primjer srpskih kolega, a najlogičniji razlog za takav potez je štednja. 

Pročitajte više