Jeste li svoj pametni telefon ikada koristili za ove stvari? Vrijeme je da počnete

Foto: PR

ČAK 92% mladih za pristup internetu izvan kuće ili posla služi se mobitelom, podatak je ovo iz Eurostatove publikacije iz 2019. o životu djece i mladih u Europi.

Zahvaljujući tehnologiji danas smo u svakom trenu na klik do informacija i mnoštva zabavnih sadržaja. No, osim za zabavu i komunikaciju, pametne telefone možemo koristiti i strateški, kako bismo napredovali u karijeri i osobnom razvoju. Evo kako uz pomoć smartphonea možete steći nove vještine i znanja, a time i nove poslovne prilike.

Organizirajte svoje vrijeme i obveze

"Ma samo da provjerim novu poruku" često preraste u skrolanje društvenim mrežama tijekom kojega vrijeme curi a da toga nismo ni svjesni. No uz nekoliko jednostavnih trikova vaš smartphone može poslužiti upravo za izbjegavanje tog scenarija. Razmislite koje aplikacije su vam tzv. kradljivci vremena, pospremite ih u folder i stavite ga na zadnju stranicu ekrana. Tako će vas manje mamiti s početne stranice i koristit ćete ih isključivo svjesno i namjerno. 

Svoj smartphone možete koristiti i kao izvrstan alat za organizaciju vremena i obveza, uz neke korisne aplikacije. Jedna je od njih Todoist, uz koji možete pratiti izvršavanje zadataka koje organizirate u to-do liste. Brojne aplikacije za produktivnost i organizaciju vremena možete pronaći u Huawei AppGallery trgovini aplikacija, uz pomoć alata Petal Search, direktno s početnog zaslona svog uređaja. Ovaj alat funkcionira poput pretraživača i predložit će vam najpopularnije aplikacije koje bi vas mogle zanimati.

Ako vam je multitasking drugo ime, idealan suputnik u izvršavanju obveza je Huawei Mate 40 Pro. Zahvaljujući Kirin 9000 5G procesoru s više od 15 milijardi tranzistora, ovaj smartphone omogućuje iznimno brzu obradu ogromne količine podataka. Možete brzo i učinkovito multitaskati, bez gubljenja vremena i strpljenja na dugotrajno učitavanje podataka.

Neka sadržaj koji pratite bude kvalitetan, manje je više

Je li sadržaj koji pratite na svom smartphoneu kvalitetan i donosi li vam vrijednost ili imate osjećaj da vam krade vrijeme? Sa smartphoneom u ruci uvijek možete biti u tijeku s najnovijim trendovima u svojoj industriji. Na društvenim mrežama zapratite dva do tri vodeća stručnjaka u području kojim se bavite ili području o kojemu želite učiti.

Na svom mobitelu možete slušati zanimljive i edukativne podcaste, primjerice dok hodate do dućana ili se vozite na posao. Možete se pretplatiti i na newsletter utjecajnih stručnjaka u području koje vas zanima. U vaš e-mail sandučić na tjednoj bazi tako će stizati kvalitetan sadržaj. Samo pazite da ne pretjerate, ako se prekrcate sadržajem, velika je vjerojatnost da na kraju nećete stizati popratiti ništa. Radije odaberite za sebe dva do tri izvora koja ćete redovno pratiti.

Učite bilo kad i bilo gdje

Zahvaljujući smartphoneu nadohvat ruke su vam brojni resursi za učenje u pokretu. Sada ne morate nužno imati vrijeme i mjesto za učenje, već učiti možete u bilo kojem slobodnom trenutku ili tijekom praznog hoda u danu, primjerice dok čekate red u banci. Tu su aplikacije za učenje jezika, razni online tečajevi, a na smartphoneu možete slušati i audioknjige.

Da bi vaš smartphone uvijek bio prava mala riznica znanja i informacija, potrebna vam je dobra i izdržljiva baterija. Novi Huawei Mate Pro 40 opremljen je baterijom kapaciteta 4400 mAh, koja traje čitav dan čak i pri intenzivnom korištenju. Zahvaljujući HUAWEI SuperCharge tehnologiji napunit će se u manje od sat vremena, a za one koji su stalno u pokretu postoji i mogućnost bežičnog punjenja, uz poseban punjač kojim možete puniti i slušalice i druge uređaje.

Povežite se s potencijalnim suradnicima

Pametni telefoni pružaju nam i dragocjenu mogućnost networkinga korištenjem društvenih mreža. Uz aplikaciju kao što je LinkedIn možete lako doći do potencijalnih suradnika, klijenata ili mentora od kojih možete učiti o području u kojemu se želite razvijati i usavršavati.

Ulovite poslovne prilike

Uz vaš smartphone poslovne prilike uvijek će vam biti nadohvat ruke. Tražiti ih možete na portalima s oglasima za posao, na društvenim mrežama, a uz malo truda i kreativnosti i sami se možete oglašavati i nuditi svoja znanja i stručne usluge.

Tu su i prilike koja su sve dostupnije zahvaljujući modernoj tehnologiji. Uz mobitel s moćnom kamerom možete svoju kreativnost ili hobi pretvoriti u zanimanje content creatora, odnosno kreatora sadržaja. Tako možete snimati profesionalne videozapise, fotografije, vlogove, odnosno bilo kakav originalni sadržaj koji ćete objavljivati na internetu i tako zarađivati. U suradnji s brendom Leica, Huawei se zadnjih godina probio u lidera na polju fotografije i videografije. Uz Novi Mate 40 Pro s četiri objektiva smještena u futuristički Space Ring dizajn možete snimati profesionalne fotografije i videozapise. Tu je i prednja širokokutna kamera Ultra Vision Selfie kojom možete uhvatiti impresivne široke kadrove snimajući u selfie načinu.

Dakle, sve što vam treba je smartphone s vrhunskim performansama kamere, dobra ideja i želja za uspjehom i nova karijera može početi.

Sadržaj donosi Index u suradnji s Huawei Hrvatska te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više