Jezikova juha: Kuharica Marija dala otkaz zbog Stephanovih prigovora

U TREĆOJ epizodi novog kulinarskog showa vidjeli smo kako je Stephan Macchi riješio probleme u zagrebačkom restoranu Jordanovečki Vuglec. Među svim problemima koji su dočekali Stephana u zagrebačkom restoranu, (ne)uređenje interijera je samo najočitiji. Vlasnica restorana smatra da manu lošeg uređenja interijera svakako može uvelike nadoknaditi pravim adutom - izvrsnom hranom.

"Vi baš volite ulje?"

Juha od rajčice, omlet sa šunkom, ražnjići "Vuglec" i paprikaš od jelena samo su neka od jela koje je probao Stephan. Sva jela, tvrdi, bila su premasna, ali za čudo donekle su zadovoljila Stephanov ukus. On je zatim posjetio kuharicu Mariju koja nije htjela prihvatiti kritiku. "Ja sam u Opatiji školu završila i tako su me naučili raditi omlet", tvrdi kuharica koja je za svaku kritiku imala objašnjenje.

"Samo vi niste zadovolji. Nikada nam nitko nije prigovarao niti vrati jelo", rekla je Marija koja kaže da ne misli trpjeti njegove primjedbe. "Ili ide on ili idem ja", poručila je ljutita kuharica nakon što ju je Stephan kroz šalu upitao "Vi baš volite ulje?".

Drugi dan, Stephan je odlučio porazgovarati s vlasnicom Anamarijom koja je priznala da nije dovoljno dobar autoritet i da je to razlog bahatosti kuharice Marije. "Žao mi je što nisam u početku bila stroga", požalila se mlada vlasnica.

"Kuharica me ne može pratiti. Prestara je, prespora i širi nervozu"

Osim sa Stephanom, kuharica se ne slaže niti s konobarom Tihomirom. "Nije za taj posao. Istrošena je", rekao je ljuti Tihomir koji se zatim požalio Stephanu. "Kuharica me ne može pratiti. Prestara je, prespora i širi nervozu", tvrdi konobar koji je iznenadio Stephana izjavom da se u cijelom restoranu jedino njega treba nazvati vlasnikom, s obzirom na njegove rezultate.


Razgovor, odnosno prepirka završila je dogovorom između dvojice temperamentnih ugostitelja koji su rekli da će narednih dana dati sve od sebe kako bi poboljšali situaciju u Jordanovečkom Vuglecu.

Entuzijastični Macchi zatim se zaputio u kuhinju gdje se ponovno sukobio s kuharicom zbog nečistoće. "U kuhinji je kaos, kao da je netko bacio bombu. Povrće ne smije biti vani cijeli dan, smrznuti proizvodi također ne smiju biti izvan zamrzivača. Kuharica Marija je odlična osoba i zna svoj posao, ali već je u godinama i ne može prihvatiti kritiku", rekao je Stephan.

Kuharica Marija se naljutila i dala otkaz

Treći dan situacija je došla do samog vrhunca. Isprovocirana kuharica Marija toliko se naljutila na Stephana i njegove prigovore da je odlučila dati otkaz što je rezultiralo drastičnim promjenama u zagrebačkom restoranu. Interijer restorana uz pomoć Stephana potpuno je promijenjen, kuhinja je detaljno očišćena, a vlasnica Anamarija, koja se za vrijeme preuređenja opuštala u wellness centru, bila je oduševljena.

Četvrti i posljednji dan, Stephan i Anamarija otišli su u nabavku namirnica kako bi pripremili savršenu večeru za stare i nove posjetitelje osvježenog restorana. Kako bi privukli što veći broj ljudi u Jordanovečki Vuglec, Macchi je pripremio jela koja su oduševila prolaznike koji će zasigurno posjetiti restoran. Na koncu priče, kuharica Marija koja je dala otkaz odlučila se vratiti i pomoći ostalima.

Novi meni koji ne šuška, motivirano osoblje i restoran prepun gostiju samo su neki od rezultata Stephanovog posjeta i korisnih savjeta. "Bilo je izvanredno, gosti su bili zadovoljni. Zahvaljujem vam, bili ste na nivou, a sada se nažalost moramo pozdraviti", rekao je Stephan Macchi kojeg čeka još mnogo izazova i propalih restorana.

Ovdje možete pratiti kako Stephan Macchi spašava hrvatske restorane.

Pročitajte više