Jordan Peterson nasjeo na prvoaprilsku šalu, ekipa na internetu mu se ruga

Foto: YouTube

KANADSKI psiholog Jordan Peterson nasjeo je na prvoaprilsku šalu. Vrlo je burno reagirao te se osramotio pred svojim pratiteljima.

Peterson je naišao na izmišljeni prvoaprilski članak o tome da će kanadska vlast jednu traku trans-kanadskog autoputa dugog 8000 kilometara prenamijeniti u biciklističku stazu.

U izmišljenom članku stoji da će kanadska vlada uložiti 100 milijardi dolara u izgradnju projekta, a ubacili su i lažnu izjavu premijera Justina Trudeaua, koji je, kao, rekao: "Potvrđujemo plan vlade da makne što je više moguće auta s ceste, kako bismo pomogli obnoviti okoliš. Ako morate posjetiti baku u bolnici u Vancouveru, a živite u Calgaryju, nema razloga da ne sjednete i ne biciklirate nekoliko dana", stajalo je u izmišljenom članku.

Prozvao je i premijera

Međutim, Peterson je nasjeo na vrlo očitu foru i objavio je dosta žestok tweet u kojem je prozvao i označio kanadskog premijera. "Ova kretenska zemlja je okovana ledom sedam mjeseci u godini, i trans-kanadski autoput, koji je ionako nerazvijen i sramotan, je dugačak 8000 kilometara. Justine Trudeau, postoji li glupost koju ti nećeš napraviti?" pitao se Peterson.

Peterson, vjerojatno, nije niti pročitao spomenuti članak jer da jest, vidio bi da u posljednjoj rečenici stoji napomena da je riječ o izmišljenom tekstu pisanom za prvi april. I kao da ovaj gaf sam po sebi nije dovoljan, Peterson je objavu ostavio na svom Twitteru i ljudi mu se već danima rugaju.

"Dragi dr. Peterson, kao ugledni psiholog, možete li ponuditi rješenje ovog problema?" sarkastično ga je pitao jedan pratitelj i potom nastavio u istom tonu: "Je li zdravo da netko ovako bijesno reagira na prvoaprilsku šalu? Što poduzeti u takvim slučajevima, doktore?"

"Doktore, planirate li doći do daha i malo odmoriti?" pitao ga je drugi korisnik Twittera. "Gospodin Peterson je prezauzet time da shvati koji je dan danas", piše mu još jedan tviteraš, a bilo je tu i klasičnih brzopoteznih ruganja.

"Čovječe, daj pogledaj kalendar", "Ja sam mislio da je on intelektualac", "Jordane, makni se s društvenih mreža", "Strašno, koja sramota", "Trudeau nije dovoljno glup da tebe posluša", samo su neki od komentara ispod njegove objave.

 

Pročitajte više