U Dnevniku HRT-a reporterki se potkrala greška. Jeste li uočili što je rekla?

Screenshot: HRT

U DANAŠNJEM podnevnom Dnevniku na HRT-u je reporterka Lucija Judnić rekla da se danas slavi blagdan Svih svetih, dok se zapravo slave Sveta tri kralja. Reporterka se javila iz mjesta Rakitje pokraj Zagreba. 

"Diljem Republike Hrvatske sluša se euharistija jer je danas blagdan Svih svetih. Onu glavnu euharistiju ovdje u Rakitju, u Župi blaženog Alojzija Stepinca, na oduševljenje mnogih vjernika, služio je upravo kardinal Josip Bozanić. Znamo da je zagrebačka katedrala stradala u oba potresa pa još od Badnjaka tamo nema euharistije", rekla je reporterka u javljanju uživo. 

Ovo nije prva pogreška u Dnevniku na HRT-u ovog tjedna. Nedavno su u večernjem Dnevniku emitirali prilog o ministru Gordanu Grliću Radmanu. U sredini priloga, ispod Radmana koji je davao izjavu, pojavilo se ime Daniela Craiga, odnosno posljednjeg Jamesa Bonda. 

Radman je kao James Bond bio potpisan samo nekoliko sekundi, a onda je potpis maknut i izjava je dalje emitirana bez potpisa. 

HRT je naknadno Indexu poslao priopćenje u kojem se ispričavaju na pogrešci.

"Hrvatska radiotelevizija (HRT) se ispričava gledateljima zbog tehničke pogreške u večerašnjem prilogu u središnjem HTV-ovu Dnevniku 2 pod izjavom ministra Gordana Grlića Radmana.

Riječ je o tehničkoj pogrešci koja nije bila vidljiva u sustavu u kojem se pišu novinarski tekstovi. U tom sustavu bilo je napisano točno ime sugovornika - međutim, zbog tehničke pogreške došlo je do situacije zbog koje se ispričavamo javnosti", rekli su tada s HRT-a. 

No, i u isprici su mu pogrešno napisali ime. Umjesto Gordana, napisali su "Gorana Grlića Radmana". 

Pročitajte više