Josipović ni na inauguraciji nije odstupio od looka nevaljalog školarca

PREDSJEDNIK je, kako se i očekivalo, za inauguraciju izabrao čiste klasične linije tamnomodrog kaputa koji je vjerojatno sašiven od finog kašmira, a ispod kaputa se može vidjeti svijetlo plava ili bijela košulja koju je ukrasio također plavom kravatom decentnog uzorka, te kašmirskim mornarsko plavim šalom. Nažalost ispod kaputa se tek naziru nogavice tamno plavog ili crnog odjela čija dužina otkriva da se radi o odijelu šivenom po mjeri u sisačkoj "Sisciji".

Cipele novog predsjednika su također klasične, s tek malo zaobljenim špicem i skoro neprimjetnim proštepom, koji im daje moderan i trendi izgled. Iako se od predsjednika ne očekuju nikakve pretjerane egzibicije, ili pomaci u odijevanju, ne bi bilo loše da je možda za ovu priliku posegnuo za promjenom okvira svojih naočala koje mu daju look nevaljalog školarca -štrebera, za nekim modernijim rožnatim okvirima što bi mu pak dalo malo ozbiljniji izgled, pun povjerenja.

Prva dama nije iznenadila u pariško plavom kaputu

Prva dama nije iznenadila u pariško plavom kaputu, jer upravo ta boja je omiljena među prvim damama diljem svijeta, a prva ju je isfurala jedna od prvih ikona stila Jackie O. Istina, kaput je vrlo zanimljivog kroja s jednim asimetričnim reverom čime je prva dama očito htjela naciji dati do znanja da od nje nikako ne treba očekivati dosadnjikave i klasične modne istupe, već da je spremna na poigravanje modom i svjesna je da bi kao Prva dama mogla postati modni uzor mnogim ženama. Kaput je također ukrasila decentnim brošem, čime je očito željela dati podršku premijerki Kosor te je dala naslutiti da bi njih dvije mogle ostvariti vrlo prisan prijateljski odnos. Za ovu priliku je odabrala bisernu ogrlicu kao i biserne naušnice, a poznato je da su biseri omiljen nakit naše premijerke. Cipele su klasične lakirane salonke, s ne previsokom štiklom, kako bi lako koračala uz svog supruga i kćer. Torba je također klasična, lakirana i što je najvažnije ne radi se o nekom posebno poznatom brendu što je u ovo vrijeme recesije poželjno od Prve dame. Kosu koja izgleda pomalo nemarno je malo potamnila i osvježila novim pramenovima, dok se formom frizure, nažalost, nije previše igrala. Prva dama bi trebala izbjegavati šiške i feniranje prema licu jer bi tako više otkrila svoje zgođušno lice.

Mlada Lana je više eksperimentirala odjećom



Prva kći je odjevena vrlo mladenački i trendi, ali opet dovoljno klasično kako i nalaže ovakva ceremonija. Kaputić je sladak, tipičan za tinejđerice, možda čak i pomalo preinfantilan za 18-godišnjakinju. Mlada Lana je očito sklona više eksperimentiranju odjećom pa je svoj bunt, nad ovim za nju preklasičnim lookom, naglasila mrežastim čarapama čime je opet suprotno htjela istaknuti kako se iza ove djevojčice krije pomalo vragolasta i seksi Lolita. Ljubičasti šal je uskladila s ljubičastim cipelama, srednje visokih potpetica, što je opet pokazatelj da je Lana već dovoljno odrasla da može pratiti svoga oca predsjednika na svim njegovim putovanjima. Prekrasnu plavu kosu je ukrotila tek jednom zanimljivom pletenicom, dok je ostatak kose pustila da joj nemarno pada preko lica. Sa šminkom nije previše eksperimentirala, vrlo decentno i mladenački, iako je šteta što je svoje mlado svježe lice toliko opteretila sa suvišnim puderom, tako da su joj loše nacrtane obrve zbog toga došle u prvi plan.

Pročitajte više