Jugoslav (24) koji je provalio u vilu Tamare Ecclestone osuđen na 11 godina zatvora

Foto: Instagram

TALIJANSKI lopovi, koji su provalili u vilu Tamare Ecclestone i ukrali stvari u vrijednosti 25 milijuna funti (oko 220 milijuna kuna), završili su iza rešetaka, piše BBC. Jugoslav Jovanovic, Alessandro Maltese i Alessandro Donati priznali su da su provalili u Tamarin dom u Kensingtonu.

Osim Tamare, žrtve provale bili su i bivši nogometaš Frank Lampard te pokojni Vichai Srivaddhanaprabha, vlasnik nogometnog kluba Leicester City. Policija nije uspjela vratiti nakit i gotovinu iz tri spomenute pljačke. Pretpostavlja se da je ukradeno, u ukupnoj vrijednosti od 26 milijuna funti, izneseno u inozemstvo. 

Pljačke su se odvile krajem 2019.

Pljačke su se odvile u studenom i prosincu 2019. godine. Tamara je tada sa suprugom Jayem Rutlandom i kćeri Sophijom bila na odmoru u Finskoj.

Osim provale, Jugoslav je priznao da je kriv za pranje novca u razdoblju od 10. prosinca 2019. do 31. siječnja 2020. godine. Danas ga je sudac Martin Edmunds osudio na 11 godina zatvora, dok su Malterese i Donati osuđeni na osam godina i devet mjeseci.

Ranije se pisalo kako četvrti provalnik imena Daniel Vuković nikada nije uhvaćen, a navodno se nalazi u Beogradu, dok su rumunjski državljani Alexandru Stan, Sori Marcovici, Maria Mester i Emil Bogdan Savastru u siječnju ove godine oslobođeni optužbi da su sudjelovali u planiranju spomenutih provala.

Pročitajte više