Kad imovina pogorša razvod: Vlatka na sudu bila 13 godina, Mia plakala pred stanom...

Foto: Miranda Cikotic/Robert Anic/Zeljko Lukunic/Marko Lukunic/PIXSELL

PODJELA imovine ovih je dana glavna tema u hrvatskom showbizu. Nakon što se doznalo za sudske parnice Gorana Ivaniševića i Tatjane Dragović, došla je i vijest da Charles Pearce traži podjelu kuće u Istri tijekom razvoda od Elle Dvornik.

Prisjetimo se kako su prolazile (i prolaze) brakorazvodne parnice hrvatskih celebova.

Vlatka Pokos i Josip Radeljak

Vlatka Pokos i Josip Radeljak vjenčali su se na Karibima 2006., ali rastali su se već sljedeće godine. 

I ovaj prekid dobio je sudski epilog koji je trajao godinama. Dikanov sin Leo Radeljak tužio je Vlatku jer je navodno trošila novac s njegovog tekućeg računa, do kojeg je imala pristup, a na kraju je i pravomoćno dobio tužbu uz brojne kontroverze. Sudsko natezanje trajalo je 13 godina, a epilog je došao na Vrhovnom sudu na kojem je presuđeno da je Vlatka zakonito trošila novac, a Leo je morao podmiriti sudske troškove.

Razvod je pratio i sveopći tabloidni cirkus - Vlatku je Dikan izbacio iz stana, ona ga je prijavila policiji, Dikan je na televiziji teatralno bacio vjenčani prsten, a Vlatka je u svojoj knjizi opisivala seks s Dikanom. Drama se nastavila sve do 2019., kad je Vlatka Dikana na Instagramu nazvala monstrumom i ustašom.

Mia Begović i Željko Žnidarić

Jedan od dramatičnijih hrvatskih prekida bio je onaj glumice Mije Begović i odvjetnika Željka Žnidarića. Naime, tijekom razvoda, što je kasnije demantirala, Mia Begović je nekoliko noći spavala na hodniku ispred stana u kojem su zajedno živjeli prije toga. To se dogodilo jer je, za vrijeme dok je boravila u tada popularnom realityju Survivor, njen muž promijenio bravu.

Uslijedio je cirkus u kojem se Mia naguravala sa zaštitarom, tijekom čega je uspjela ozlijediti nogu i nazvati hitnu. Međutim, kad se hitna pojavila, odbila je otići s njima. Hranu joj je donosila majka, a sve se navodno odvilo zbog neriješene podjele navedenog stana.

Njena kći Maja Lena tom je prilikom rekla da je Mijin bivši suprug provalio u stan. Begović i Žnidarić konačno su se rastali 2016. godine, prilikom čega je Begović ustvrdila da su sve prijašnje priče o razvodu bile lažne.

Goran Ivanišević i Tatjana Dragović

Nacional je početkom prošlog tjedna objavio da je Goran Ivanišević podigao niz tužbi protiv bivše supruge Tatjane Dragović i njihove kćeri Amber, a da policija i sud ignoriraju dokumente kojima se one brane, pa Tatjana sumnja na njihovu pristranost. Ivanišević traži polovinu stana koji je kćeri darovala Tatjana, tvrdeći da je ugovor o darovanju stana suprotan moralu hrvatskog društva. Traži, pišu, i da kćeri više ne plaća alimentaciju.

Pokrenuo je, prenio je Nacional, i više postupaka s ciljem da Tatjani Dragović oduzme dio imovine koja joj je pripala temeljem njihovih ranijih međusobno potpisanih sporazuma, a od nje traži i, po svemu sudeći, povrat izmišljene pozajmice od čak 2.5 milijuna eura.

Nakon što je sve izašlo u javnost, oglasio se i Ivanišević.

"Ovako, onog trenutka kad sam se usudio potraživati novce koje sam zaradio prije i tijekom braka, koje je T.D. prisvojila mimo svih zakona i ugovora, postao sam obiteljski nasilnik i miljenik sudova. Sad samo još čekam tužbu koja bi trebala utvrditi da je dotična T.D. osvojila Wimbledon i dvije olimpijske medalje, a možda osvojila i još neki Grand Slam, ali to još sud treba utvrditi", napisao je Ivanišević te naveo svoje odvjetnike koji se, kako kaže, "ovim bave već dugo vremena". Zatim je objavu obrisao.

Domaći mediji su 2013. godine, kada su se Goran i Tatjana razveli, pisali da je Ivanišević većinu imovine prepisao na (sada bivšu) suprugu kako bi "izbjegao ovrhu zbog pokretanja stečaja zbog duga od 5.7 milijuna kuna". Naime, početkom te kobne 2013. Goranova firma Sport line podnijela je zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe zbog spomenutog duga.

Među imovinom koja je prepisana na Tatjanu tad se spominjao stan od 210 m2 u zagrebačkoj Dalmatinskoj ulici i penthouse na Radničkoj cesti od 434 m2 s tri garažna mjesta. Pisalo se da je Goran tih godina kupio i dionice Karlovačke banke, koje je darovao supruzi, čime je ona postala suvlasnica 3.36 posto banke.

Sudski epilog tek slijedi.

Ella Dvornik i Charles Pearce

Poduzetnik Charles Pearce tuži donedavnu suprugu Ellu Dvornik zbog udjela u kući u Balama. Prema zemljišnim knjigama, kuća u Balama glasi na Ellu Dvornik i ona je njezina jedina vlasnica.

"Zabilježuje se spor radi utvrđenja i podjele bračne stečevine koji se vodi između tužitelja Pearce Patrick Charles Peerless i tuženice Dvornik-Pearce Ella", glasi zabilježba iz srpnja ove godine. Navodi se kako kuća ima 124 metra kvadratna, a dvorište 551 metar kvadratni, odnosno ukupno 675 metara kvadratnih. 

Ella i Charles su se 2021. uselili u kuću u Balama. Početkom rujna Ella je rekla da još uvijek živi u Istri s Charlesom. "I dalje živimo u Istri. I dalje smo službeno u braku. I nikako da čovjeku pogodite godine", napisala je uz screenshot jednog članka u kojem stoji da Charles ima 45 godina (ima 47).

Ella je početkom kolovoza ove godine potvrdila da se razvodi od britanskog poduzetnika s kojim je u braku bila od 2019. godine. "Da, istina je, u procesu smo razvoda", rekla je tad kratko. 

Pročitajte više