Kad vidite ljubavni život Ruperta Murdocha (92), vaš će vam se činiti baš nikakav

Foto: Profimedia

RUPERT MURDOCH (92) odlazi s mjesta predsjednika Fox Corpa i News Corpa, čime je okončana karijera duga više od sedam desetljeća tijekom koje je stvorio medijsko carstvo od Australije do SAD-a. No, osim toga što je najveći medijski mogul na svijetu, Murdoch je poznat i kao popriličan "lover boy".

Prisjetimo se kako je izgledao njegov ljubavni život kroz godine.

Patricia Booker 

Patricia je bila stjuardesa i model robne kuće iz Melbournea. S njom je bio oženjen od 1956. do 1967. godine. Vjenčanje je održano u Australiji kada je on imao 25 godina. Nakon dvije godine braka dobili su kćer Prudence, koja je trenutno direktorica jednog medija.

Anna Maria Mann

Rupert i Anna, 1988.

Iste godine kada se razveo od Patricije Murdoch se oženio novinarkom i spisateljicom koja je rođena u Škotskoj i 13 godina je mlađa od njega. Par se razveo 1999. godine i to je Rupertov najdulji brak. Anna Maria i Murdoch u braku su dobili troje djece - Elisabeth, Lachlana i Jamesa. Nakon njihovog razvoda Anna se udala za financijaša Williama Mana samo šest mjeseci poslije.

Anna je svojedobno hvalila Ruperta kao "vrlo dobrog i modernog čovjeka", a nakon razvoda je rekla: "Počela sam misliti da je Rupert Murdoch kojeg sam voljela odavno umro. Možda sam bila zaljubljena u ideju da još uvijek budem zaljubljena u njega. Ali Rupert u kojeg sam se zaljubila ne bi se ovako ponašao."

Wendi Deng

Wendi i Rupert, 1999.

Wendi je oženio samo 17 dana nakon što se razveo od prethodne supruge. Ona je poput Ruperta medijska mogulica, a mlađa je od njega čak 38 godina. Njihov brak trajao je do 2013. godine, a tijekom njega dobili su dvoje djece - Grace i Chloe.

Rupert je kao razlog razvoda naveo "nepovratni krah u braku koji je trajao više od šest mjeseci". 

Jerry Hall

Rupert i Jerry, 2009.

Ona je model i glumica koja je rekla "da" Rupertu 2016. godine u Londonu. Ceremonija je održana tjedan dana prije Rupertova 85. rođendana. Zaručili su se četiri mjeseca nakon što je njihova veza izašla u javnost. Nisu imali djece. Bili su u braku šest godina, a potom su se razveli. Hall je podnijela zahtjev za razvod navodeći kao razlog "nepomirljive razlike".

Vanity Fair piše da je Murdoch odlučio okončati brak i da je to učinio kratkim e-mailom. Jerry je čekala supruga da dođe na njihovo imanje u Oxfordshireu kada je pogledala svoj mobitel i vidjela da ima e-mail od njega.

U tom je e-mailu Rupert napisao da je njihovoj vezi došao kraj. "Jerry, nažalost, odlučio sam prekinuti naš brak. Svakako smo se lijepo proveli, ali ja imam puno posla. Moj njujorški odvjetnik će odmah kontaktirati tvoga", pisalo je u poruci

Inače, Jerry je više od 20 godina bila u vezi s frontmenom Rolling Stonesa Mickom Jaggerom, s kojim ima četvero djece. Njezino vjenčanje s Jaggerom smatra se pravno nevažećim. 

Ann-Lesley Smith

Rupert i Ann, 2023.

Nedugo nakon razvoda od Jerry Hall Murdoch je viđen na plaži s 26 godina mlađom Ann-Lesley Smith, inače udovicom country zvijezde Chestera Smitha. Zaprosio ju je u ožujku ove godine, no zaruke nisu dugo potrajale - samo dva tjedna.

Elena Zhukova

Rupert i Elena, 2023.

Murdoch nije dugo tugovao, pa je već u kolovozu viđen s novom partnericom, 66-godišnjom znanstvenicom imena Elena Zhukova. Ona je majka poznate ruske ljepotice Dashe Zhukove koja je bila udana za Romana Abramoviča. Dasha je prijateljica s Rupertovom bivšom suprugom Wendi Deng, a bivši par je upravo Dasha navodno i upoznala.

Pročitajte više

 

Pročitajte više