Kako izgleda idealan muškarac u zemljama svijeta (pa i u Hrvatskoj)?

KOJE fizičke karakteristike posjeduje "savršeni" muškarac? Dok vi možda zamišljate Gorana Bogdana, netko drugi zamišlja Eda Sheerana ili Lewisa Capaldija. Slika "savršenog" mijenja se od osobe do osobe, ali i od kulture do kulture. Kako izgleda idealan muškarac u raznim zemljama svijeta odlučili su doznati na stranici Superdrug Online Doctor.

U studiji nazvanoj Perceptions of Perfection Part II: Men ispitali su 11 žena i osam muškaraca iz 19 različitih zemalja svijeta. Zamolili su ih da fotografiju jednog muškarca iz New Yorka urede u Photoshopu "po vlastitom ukusu". Dakle, od njega su morali proizvesti savršenog muškarca u njihovoj kulturi. 

Ova studija inače se nastavlja na izvornu studiju koja se bavila standardima ženske ljepote diljem svijeta. Pokazalo se da su i muškarci izloženi nerealnim pritiscima vezanima za izgled. Istraživači se nadaju da će ova studija pomoći ljudima svih spolova da preispitaju svoju percepciju "savršenog" tijela.

"Naš cilj je pokrenuti revoluciju, potaknuti stvarnu promjenu slike o tijelu kako bi ljudi dali prednost zdravlju ispred izgleda i te promicati samopouzdanje", objašnjavaju.

Kako izgleda idealni muškarac u Hrvatskoj?

U studiji se našla i Hrvatska. Ispitanica iz Hrvatske kao idealno muško tijelo prikazala je mršavijeg muškarca crne kose, bez istaknutih mišića. Većina ispitanika prikazala je idealnog muškarca kao muškarca s tamnijom kosom, dok je oblik tijela varirao. 

Mršaviji tip se idealnim pokazao u Kini, Hrvatskoj, Makedoniji, Filipinima i Ujedinjenom Kraljevstvu, dok "snažnije" muškarce preferiraju u Egiptu, Nigeriji, Rusiji, Srbiji, Južnoj Africi, Americi i Venezueli.

Pročitajte više