Kaluš Orkestar dočekali na granici, poslušajte kako s fanovima pjevaju Stefaniju

Foto: EPA

ČLANOVI ukrajinskog benda Kaluš Orkestra jučer su prešli poljsko-ukrajinsku granicu u Krakovecu na području Lavova.

Tamo su se susreli s obožavateljima i ukrajinskim vojnicima koji su se htjeli fotografirati s dečkima koji su pobijedili na ovogodišnjem Eurosongu. Dočekali su ih s plavim i žutim cvijećem te ukrajinskom zastavom.

Članovi benda su se zaustavili na poljskoj granici i na oduševljenje svih prisutnih zapjevali su svoju pjesmu Stefania kojom su odnijeli pobjedu na Eurosongu, koji se ove godine održao u Torinu u Italiji. 

Na snimci, koja je prvotno objavljena na Telegram kanalu Eurovision Ukraine, a potom na Twitteru ukrajinskog medija Kyiv Independent, vide se dečki koji pred okupljenim ljudima pjevaju pobjedničku pjesmu. Potom su obožavatelji u glas pjevali njihovu pjesmu i skandirali ime benda.

Eurovizijski pobjednici odmah su nakon pobjede na natjecanju rekli da se vraćaju u ratom zahvaćenu Ukrajinu. Frontmen Kaluš Orkestra Oleg Psiuk rekao je da će pobjedu proslaviti na putu do rodne zemlje.

"Jedan od stihova naše pjesme glasi: 'Uvijek ću pronaći svoj dom iako su svi putovi razoreni.' Zbog svega toga naše su majke ponosne na našu pobjedu. No one ne slave jer u našoj je zemlji rat. Zbog Eurosonga smo dobili posebnu dozvolu za izlazak iz Ukrajine. Za razliku od drugih delegacija, mi smo prve zajedničke probe počeli održavati tek u Italiji. I nije nam bilo lako jer smo se svako jutro budili i pitali jesu li svi naši doma živi i zdravi", naglasio je glazbenik.

"Ne znamo što će biti kada se vratimo u Ukrajinu..."

Prije odlaska iz Torina snimljen je kako ljubi svoju djevojku Oleksandru ispred hotela i oprašta se s njom. Naglasio je da ne zna što će biti kada se vrate u Ukrajinu.

"Nemamo nikakve planove, ne znamo što će biti kada se vratimo u Ukrajinu. Kod nas je rat. Rat, ne ratni film. Mi se budimo uz zvukove eksplozija. Teško je to što nam se događa. A događa nam se da ujutro ustaneš i nisi siguran jesu li ti obitelj i prijatelji još uvijek živi. Non-stop smo zabrinuti, od dana kada smo prešli granicu. I jedva čekamo da se vratimo u domovinu, da budemo doma, sa svojima", rekao je Oleg.

Pročitajte više