Kanye isplatio zaposlenika koji ga je tužio zbog "opsjednutosti Hitlerom"?

Foto: EPA

KANYE WEST navodno je morao platiti nagodbu bivšem zaposleniku koji ga je tužio zbog spominjanja Hitlera na poslu, tvrdi NBC News. Iz ovog medija objavili su da posjeduju dokumente nagodbe s pisanim izjavama u kojima se tvrdi da je West više puta veličao Hitlera i naciste tijekom poslovnih sastanaka.

Još šest osoba tvrdi da je West veličao Hitlera, on sve demantirao

Iz medija nisu htjeli objaviti o kolikoj se točno svoti novca radi, a nisu otkrili ni tko im je izvor, zbog njegovog, kako navode, zahtjeva za anonimnošću. NBC News tvrdi da im se još šestero ljudi iz Kanyeovog profesionalnog okruženja obratilo sa svjedočenjima kako se "sjećaju da je reper govorio o antižidovskim teorijama zavjere i hvalio nacističkog vođu Adolfa Hitlera". 

U dokumentima se navodno može vidjeti da je West demantirao navode zaposlenika. Iz ovog medija naglasili su kako njihov izvor nije ista osoba kao kod CNN-a, koji je prošlog tjedna izvijestio da je Westov bivši poslovni direktor optužio repera za stvaranje neprijateljskog radnog okruženja kroz "opsjednutost" Hitlerom i da je dobio nagodbu. 

Antisemitskim izjavama reper spalio sve mostove

Podsjetimo, reper i modni dizajner počeo je privlačiti pozornost javnosti svojim antisemitskim izjavama prošlog mjeseca, nakon što je objavio na Twitteru da će uskoro krenuti u "defcon3 protiv Židova", referirajući se na ljestvicu stanja spremnosti američke vojske poznatu kao DEFCON.

Nakon toga mu je bio zabranjen pristup Twitteru i Instagramu, ali nakon što je Elon Musk preuzeo Twitter, vraćen mu je profil na toj platformi i danas je podijelio prvi tweet otkako ima ponovni pristup profilu.

Nekoliko velikih brendova, uključujući Adidas i Balenciagu, prekinulo je suradnju s dizajnerom zbog njegovih skandaloznih izjava. Zbog prekida unosnog partnerstva s Adidasom Kanye West ne nalazi se više na Forbesovoj listi milijardera, a neki njegovi fanovi čak su pokrenuli stranice na kojima za njega prikupljaju donacije.

Pročitajte više