Kanye West izbačen iz zgrade Skechersa. Madame Tussauds uklonio njegovu figuru

Foto: EPA

SKECHERS je objavio da su dvojica njegovih rukovoditelja izbacila Kanyea Westa iz svog sjedišta u Los Angelesu.

Tvrtka je objavila da je West, koji je zakonski promijenio ime u Ye, "stigao nenajavljeno i bez poziva". Dodali su da je u zgradi "neovlašteno snimao" i da je ispraćen "nakon kratkog razgovora".

"Skechers ne razmatra i nema namjeru surađivati ​​s Westom", objavila je tvrtka u priopćenju. "Osuđujemo njegove nedavne izjave koje izazivaju podjele i ne toleriramo antisemitizam ili bilo koji drugi oblik govora mržnje", dodali su.

Adidas prekinuo suradnju

Westov posjet Skechersu dolazi dan nakon što je Adidas prekinuo suradnju s njim. Razlog su reperovi antisemitski komentari.

"Adidas ne tolerira antisemitizam niti bilo koju drugu vrstu govora mržnje. Yeovi nedavni komentari i postupci bili su neprihvatljivi, puni mržnje i opasni te krše vrijednosti tvrtke kao što su uvažavanje različitosti i međusobno poštovanje", objavili su u priopćenju poslanom američkim medijima.

"Tvrtka je donijela odluku da odmah prekine partnerstvo s Yeom, proizvodnju proizvoda marke Yeezy i zaustavi sva plaćanja Yeu i njegovim tvrtkama. Adidas će zaustaviti Adidas Yeezy suradnju odmah", objavili su.

Muzej Madame Tussauds uklonio voštanu figuru Westa

Glasnogovornik muzeja Madame Tussauds objavio je, pak, da je uklonio voštanu figuru Westa.

"Svaka slavna osoba zaslužuje svoje mjesto u muzeju Madame Tussauds u Londonu, ali mi slušamo naše posjetitelje i javnost o tome koga žele vidjeti u muzeju", objavili su.

Figura Westa je izvorno predstavljena u muzeju 2015. uz voštanu figuru njegove tadašnje supruge Kim Kardashian.

Suradnju prekinula i Balenciaga

Podsjećamo, zbog antisemitskih stavova za koje se uporno odbijao ispričati, ugovor s Westom je prekinula i modna kuća Balenciaga

Reper je, naime, na Instagramu insinuirao da repera Diddyja kontroliraju Židovi. Westova objava sastojala se od snimaka zaslona njegovog razgovora s Diddyjem o kontroverznim majicama s natpisom White Lives Matter koje je predstavio na reviji u Parizu.

Osim toga, na Twitteru je napisao da će uskoro krenuti u ''defcon3 protiv Židova'', referirajući se na ljestvicu stanja spremnosti američke vojske poznate kao DEFCON. Objava je uskoro uklonjena, a Westu je profil na društvenim mrežama privremeno blokiran.

Pročitajte više