Karmela Vukov Colić javila se s egzotične destinacije: 13 sati leta i 24 sata na putu

Foto: Instagram

VODITELJICA Karmela Vukov Colić otkrila je na svom Instagramu da je otputovala u Bogotu, glavni grad Kolumbije, a u objavi je otkrila neke zanimljive informacije o putovanju.

Na Instagram storyju napisala je da je let avionom trajao više od 13 sati, a ukupno je putovala 24 sata do Bogote. Po dolasku u Bogotu objavila je video s prvim dojmovima. Otkrila je svoje prve dojmove o gradu, kao i neke osnovne informacije o gradu, a kasnije je podijelila i fotografije s putovanja.

"Bogota je grad od 10 milijuna ljudi, smješten na visoravni širokoj stotinjak kilometara te okružen planinama. 1538. osnivaju ga španjolski osvajači na ruševinama starog grada Muequeta. Stari je centar živopisan - šarene fasade, grafiti, kuće iz kolonijalnog doba. Ovdje je osnovano najstarije kolumbijsko sveučilište", napisala je uz objavljene fotografije.

"Promet u gradu je ogroman pa imaju 'par-nepar' dane, a nedjeljom se najveće avenije zatvaraju za promet i daju rekreativcima. U gradu ima mnogo favela, sirotinjskih kvartova, koje ovdje zovu invasiones. Društvo je, prema platežnoj moći, podijeljeno u 6 razreda. Tako će, primjerice, pripadnici 4.,5. i 6. razreda struju plaćati i po 10 puta većoj cijeni od onih u najsiromašnijim razredima", dodala je.

Dodaje da su ulice petkom, subotom i nedjeljom prepune ljudi koji se druže, zabavljaju i plešu te da je atmosfera u gradu jako ugodna.

"Na glavnom gradskom trgu postavljen je spomenik Bolivaru u zahvalu za izborenu neovisnost, točno ispred Palače pravde koju su 1985. napali pripadnici M-19 i uništili dokaze protiv Escobara. Stradalo je više od 100 ljudi. Bogota je grad parkova, dugačkih javnih autobusa (koji prevoze gotovo 300 putnika), tradicionalnih restorana s mesnim specijalitetima, ali i internacionalnih, grad velikih prozora i simpatičnih ljudi", dodala je i najavila da će sljedećih dana nastaviti objavljivati fotografije s putovanja.

Pročitajte više