Katalenić promovirao svog sina Josipa o trošku Ministarstva obrta

PROMOTIVNI CD-i Josipa Katalenića stigli su u šezdesetak radio-postaja diljem Hrvatske, a na pošiljkama je bio žig Ministarstva za obrt, gdje je Josipov otac Dragutin do prošlog tjedna bio pomoćnik ministra.

Očito je da je poštarinu platilo Ministarstvo za obrt, iz proračunske blagajne, a zanimljivo je da u Ministarstvu nitko nije znao za to, niti je trošak evidentiran.

Naravno, Dragutin Katalenić nije imao nikakvo pravo koristiti proračun Ministarstva za bilo kakve osobne potrebe, a pogotovo ne za slanje CD- svog sina s ciljem promocije i javnog emitiranja Josipove pjesme.

Jutarnji list kontaktirao je Dragutina Katalenića koji tvrdi da je sve rezultat nesporazuma između njega i tajnice Ministarstva. Naime, Katalenić je s posla otišao ranije zbog ozljede, pa je tajnici poručio da pošalje CD-e, ali, prema njegovim riječima, o njegovom privatnom trošku.

No, tajnica je vlastitom pogreškom pošiljke s CD-ima predala dostavljačima koji su ih poslali zajedno s ostalim čestitkama, pismima i paketima.

Ako je zaista želio poslati o svom privatnom trošku, tada bi vjerojatno tajnici dao novce za slanje, što priznaje, nije učinio.

Jutarnji saznaje da je Katalenić jučer na račun Ministarstva uplatio 515 kuna, koliko je iznosio trošak slanja.

Na CD-u se nalazi jedna pjesma Josipa Katalenića pod imenom "Sretan Božić", čiji je Josip i autor i izvođač.

Spomenimo i da je Josip Katalenić bio jedini izvođač na nedavnom natjecanju frizera čiji je pokrovitelj bilo Ministarstvo za obrt. Josip Katalenić navodno je nastupio besplatno.

Pročitajte više