Katolici su bijesni zbog novog spota pop zvijezde. Jasno je i zašto

Screenshot: YouTube

KATOLICI su pozvali pjevačicu Sabrinu Carpenter da "moli za oprost" nakon što je snimila svoj najnoviji glazbeni video u crkvi. Katolička crkva je čak otišla toliko daleko da je ponovno blagoslovila oltar nakon što je pop zvijezda snimila svoj spot, piše Uniland.

Za svoju pjesmu Feather Carpenter je plesala oko oltara u crnoj haljini od tila, okružena pastelnim ljesovima muškaraca koji su "umrli" ranije u spotu. Spot je objavljen za Noć vještica, a video je prikupio gotovo pet milijuna pregleda, ali i razbjesnio neke vjernike.

Video uznemirio članove crkve

Spot je snimljen u Crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Brooklynu - uz odobrenje župe. Međutim, biskup Robert Brennan rekao je u izjavi za Catholic News Agency da je uzrujan što je pop zvijezda snimila "provokativni" glazbeni video u crkvi.

"Župa nije slijedila biskupijsku politiku u pogledu snimanja na crkvenom imanju, što uključuje pregled scena i scenarija", naveo je. Vikar monsinjor Jamie Gigantiello na kraju je izgubio posao zbog debakla.

Glazbeni video također je uznemirio nekoliko članova crkve, koji su svoj bijes podijelili na crkvenoj web-stranici. "Molite se da vam Bog oprosti", "Tako sam razočaran što je pastor dopustio da se napravi glazbeni video na svetom oltaru. Neka ga bude sram", neki su od komentara.

Pročitajte više