Kaufland donira 250.000 eura dobrovoljnim vatrogasnim društvima diljem Hrvatske

Foto: Press

Svakoj trgovini Kauflanda u Hrvatskoj u okviru ovog nacionalnog projekta pridruženo je po jedno partnersko dobrovoljno vatrogasno društvo koje podržavaju s 5000 eura. Velikim događajem organiziranim u dvorištu Državne vatrogasne škole na zagrebačkom Ksaveru obilježen je početak suradnje Kauflanda i dobrovoljnih vatrogasnih društava. 

Svjestan razdoblja velikih klimatskih promjena u kojem živimo i ključne uloge koju dobrovoljna vatrogasna društva imaju u ublažavanju njihovih posljedica, Kaufland je odlučio svakoj od svojih 50 trgovina, koliko će ih do kraja ove godine biti, pridružiti po jedan partnerski DVD te ih podržati s 5000 eura, odnosno ukupno s 250.000 eura. 

U prošloj godini vatrogasci su odradili više od 45.000 intervencija

U Hrvatskoj danas djeluju 1744 dobrovoljna vatrogasna društva, oko 140.000 članova vatrogasnih društava, a od toga je njih gotovo 34.000 operativnih vatrogasaca, dobrovoljaca koji bez oklijevanja izlaze na brojne opasne intervencije. U 2023. godini vatrogasci su odradili više od 45.000 intervencija, a od toga je 23 posto bilo požarnih intervencija, dok su ostalih 77 posto bile intervencije tehničke prirode: od spašavanja u prometnim nesrećama, do sanacija nevremena i poplava te intervencija s opasnim tvarima.

"Kao jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj svjesni smo svoje odgovornosti prema lokalnim zajednicama u kojima poslujemo, a vatrogasci igraju ključnu ulogu kada je riječ o zaštiti i pomoći lokalnom stanovništvu. Stoga smo odlučili podržati dobrovoljne vatrogasce diljem zemlje te im želimo ovim partnerstvom zahvaliti što su bez oklijevanja, nesebično i hrabro uvijek tu za nas", pojasnio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska k.d. 

Katarina Pavina, Marija Franić, Patrick Rudat i Edi Povrženić

"Vatrogasci su glavni stup domovinske sigurnosti i gotovo da i nema nesreće u kojoj oni ne sudjeluju u spašavanju i sanaciji. Vatrogasni posao izuzetno je opasan, a vatrogasci svakodnevno žrtvuju svoje živote kako bi spasili tuđe. Temelj hrvatskog vatrogastva čine upravo dobrovoljci i sretni smo što javnost cijeni njihovu humanost i žrtvu, a Kaufland je kao društveno odgovorna tvrtka to prepoznao i na tome smo im izuzetno zahvalni. Donacije koje idu dobrovoljnim vatrogasnim društvima odlaze u dobre ruke i dodatno će pomoći u njihovom obavljanju ove humane djelatnosti", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.  

Pročitajte više