Kći Ive Pukanića danas ima 32 godine. Nakon dugo vremena pojavila se u javnosti

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

SARA PUKANIĆ, kći ubijenog osnivača Nacionala Ive Pukanića, nakon dugo vremena pojavila se u javnosti. Bila je na prikazivanju prve epizode Dosjea Jarak u kojoj se obrađuju ubojstva njenog oca Ive i šefa Nacionalova unaprjeđenja prodaje Nike Franjića. 

>> Andrija Jarak predstavio prvu epizodu Dosjea Jarak. Bavi se ubojstvom Pukanića

Ona je i jedan od protagonista dokumentarne serije. Zajedno s Ankom, Pukanićevom sestrom, govori gdje je bila kada je saznala za nemili događaj. Pričala je o ocu, prikazane su privatne obiteljske fotografije, a prisjetila se i kako je kao dijete provodila vrijeme u redakciji Nacionala. 

Sara (32) je završila novinarstvo, a bavi se fotografijom

Sara danas ima 32 godine. Završila je studij novinarstva, no bavi se fotografijom. Fotografijom se ozbiljnije počela baviti nakon što je završila preddiplomski studij novinarstva te diplomski studij upravljanja poslovnim komunikacijama na jednom privatnom veleučilištu u Zagrebu. Iza nje je nekoliko samostalnih izložbi. 

"Često razmišljam i zanima me što bi on rekao na moje fotografije, kako bi ih on komentirao. To me jako zanima", rekla je prošle godine za In magazin.

Mlada ostala bez oba roditelja

U seriji fotografija koje je prošle godine izložila snimala je i autoportrete u kojima sebe postavlja u ulogu oca fotografa i majke, modela s fotografija. Inače, Sarin otac Ivo Pukanić, fotograf, novinar i osnivač tjednika Nacional, ubijen je 2008. u eksploziji autobombe ispred zgrade redakcije, a Sarina majka Mirjana umrla je 2012. godine. 

"To je bio težak proces i ja sam željela da bude težak, da mi roditelji postanu ponovo dio moje svakodnevice putem fotografije. Oni su i postali dio moje svakodnevice opet i mi smo se na neki način družili 7 mjeseci", ispričala je lani.

Pročitajte više