Kći je Miss Velike Britanije, a mama prva pratilja u kategoriji starijih od 45 godina

Foto: Instagram

MAJKA i kći natjecale su se na izboru za Miss u Velikoj Britaniji, svaka u svojoj kategoriji, te su postigle nevjerojatne rezultate. Amy Meisak (29) iz Škotske pobijedila je na izboru za Miss Velike Britanije krajem listopada.

Na istom izboru, u kategoriji starijih od 45 godina, natjecala se i njezina majka Laurie (60). Laurie se borila na izboru pod nazivom Ms Great Britain Classic, gdje je završila kao prva pratilja. 

Odličan rezultat majke i kćeri

Laurie, majka četvero djece, izjavila je za BBC da joj je sudjelovanje u natjecanju ljepote vratilo samopouzdanje te da voli svoj život. Isprva je, kaže, oklijevala natjecati se zbog svojih godina.

"Uvijek razmišljam trebam li to raditi u svojim godinama. Ali, znaš, apsolutno obožavam svoje godine. Mislim da nakon što dobijete četvero ili koliko god djece malo izgubite samopouzdanje, ali izbor mi je definitivno to vratio", rekla je Laurie.

Mama godinama podržavala kćer na izborima ljepote

Amy je rekla da se pojavljuje na izborima ljepote već godinama i da joj je majka uvijek bila velika podrška. "Mama je uvijek dolazila sa mnom na izbore i bila moja navijačica. Poznavala je sve mame na izboru i voljela je sjaj i glamur", rekla je Amy, koja je potaknula majku da se i ona natječe.

"Rekla sam joj: 'Mama, stvarno bi trebala razmisliti o tome da se natječeš', a ona je odgovorila da će se natjecati samo ako ću i ja", prepričava Amy. 

Obje vjeruju da se izbori ne odnose samo na izgled. Kažu da je to okruženje u kojem se žene podržavaju. Amy je rekla da su izbori imali pozitivan utjecaj na nju te su joj omogućili da upozna neke od svojih najbližih prijatelja. 

Izazovna godina za Amy

Kaže da je natjecanje uključivalo ocjenjivanje u različitim kategorijama te vjeruje da se izdvojila iz gomile jer je osmislila radionicu za osnaživanje žena pod nazivom Limitless. Nastoji podržati žene dajući im alate i vještine potrebne za prevladavanje životnih izazova.

Inače, protekla godina bila je veliki izazov za Amy. Ranije ove godine dijagnosticirana joj je autoimuna bolest lupus, a njezin djed, s kojim je bila vrlo bliska, preminuo je. 

Nakon uspjeha u dvije kategorije natjecanja Amy i Laurie nisu sigurne hoće li se ikada ponovno natjecati, ali kažu "nikad ne reci nikad".

Pročitajte više