Kedžo ne odustaje: "Što su sportašima Olimpijske igre, meni je Eurosong"

Foto: Top Radio

TKO o čemu, Damir Kedžo o Eurosongu.

Nakon što ni ove godine nije uspio izboriti pobjedu na Dori, pjevač je za Top Radio otkrio razmišlja li još o prijavi na Doru (na kojoj se natjecao već pet puta).

"Mislim da je to najviše bio taj dječački san zato što u Omišlju na Krku nisam baš imao doticaj s glazbenom scenom i jedino što mi je zaokupljivalo pažnju bili su upravo Dora i Eurosong, gdje sam vidio sve te hrvatske pjevače, a onda i europske, na toj prekrasnoj velikoj sceni. Izgledalo mi je kao da se ljudi javljaju s Marsa, toliko me okupiralo i taj drive da jednog dana možda i ja budem tamo mene je vukao cijelo vrijeme da se odselim s Krka i krenem svojim profesionalnim putem", rekao je Kedžo u intervjuu s Ginom Damjanović.

"Što su sportašima Olimpijske, meni je Eurosong..."

"Mislim da ne znam. Kažu budi pažljiv oko stvari koje želiš da ti se ne bi ostvarile jer pričao sam s kolegama koji su bili i jako puno njih kaže da im je to bio najstresniji period u životu. Ne znam jesam li trenutno uopće spreman", odgovorio je na pitanje što bi mu značilo da stane na europsku pozornicu.

"Ono što su sportašima Olimpijske igre, meni nekako predstavlja Eurosong. Doživjeti, staviti to na bucket listu, to riješiti i onda ne baš mirno umrijeti (smijeh), ali jedan od velikih snova bi mi se time ostvario. Jednostavno imaš dalje motivaciju biti još bolji i još više raditi na sebi i možda se prijaviti još koje godine", dodao je.

Kedžo je na Dori sudjelovao 2005. s grupom Saša, Tin i Kedžo i pjesmom Zašto, 2020. s pjesmom Divlji vjetre (kada je uspio i pobijediti, no Eurosong je otkazan zbog koronavirusa) te 2023. s pjesmom Angels and Demons. 2024. nastupao je s pjesmom Voljena ženo.

 

Pročitajte više