Keith Richards o rap i pop glazbi: To je oduvijek bilo smeće, to je i bit svega

Foto: EPA

Gitarist grupe The Rolling Stones Keith Richards otkrio je što misli o današnjoj popularnoj rap i pop glazbi. Za Telegraph je rekao kako voli slušati razne žanrove, od bluesa, jazza pa sve do klasike, ali i da nije obožavatelj rapa i popa.

"Ne volim kad netko viče na mene i govori mi da je to glazba. Mogu dovoljno toga dobiti bez da napustim vlastitu kuću", rekao je Richards o rapu, dodavši u šali kako njegova supruga dovoljno viče na njega. Također je rekao kako pop glazba nikad nije bila dobra, a nije ni danas.

"Ne želim raspravljati o popu. Uvijek je to bilo smeće. Mislim, to je i bit svega. Čine ga što je moguće jeftinijim i lakšim i stoga uvijek zvuči isto, ima jako malo osjećaja u njemu. Volim čuti glazbu ljudi koji sviraju instrumente. Odnosno, ne volim čuti plastičnu sintetiziranu glazbu, kako se nekad zvalo, ono što se čuje u dizalima sada je standard", ustvrdio je slavni glazbenik.

Tijekom intervjua je pričao i o svojim ovisnostima - cigaretama i drogama. "Prestao sam pušiti cigarete 2019. Nisam ih dotaknuo od tad. Prestao sam uzimati heroin 1978. Od kokaina sam odustao 2006. Još uvijek povremeno volim popiti - jer neću uskoro ići u raj - ali osim toga, pokušavam uživati u tome što sam trijezan. To je za mene jedinstveno iskustvo", rekao je.

The Rolling Stones su ranije ovog mjeseca najavili album The Hackney Diamonds, što im je prvi album u 18 godina. Objavili su i pjesmu Angry, koja se također na njemu nalazi, a bend je ovih dana objavio i dio pjesme koju su snimili s Lady Gagom i Steviejem Wonderom.

Pročitajte više