Kendall Jenner zbog jedne fotografije na Instagramu ostala bez 620 tisuća kuna

Foto: Instagram

KENDALL JENNER mora platiti 90.000 dolara jer je izgubila tužbu iz 2017. godine, koja se ticala njenog promoviranja zloglasnog festivala Fyre na Bahamima.

Protiv Jenner i niza drugih poznatih osoba podnesene su tužbe jer su promovirali festival prozvan najboljim festivalom koji se nikad nije dogodio.

>>>Bogataši s Instagrama platili tisuće dolara za festival - dočekao ih horor: "To im je kazna"

Manekenki nije jasno kako je ona kriva za sad već zloglasno poznatu propast festivala, no kako se sudski procesi ne bi nastavili otezati, pristala je na nagodbu.

Prema dokumentima koji su u utorak stigli na sud, manekenki sa 129 milijuna pratitelja na Instagramu plaćeno je 250.000 dolara za promociju propalog festivala. Kasnije je dobila još 25.000 dolara od Fyre Media Inc, firme organizatora festivala Billyja McFarlanda, za objavu na Instagramu koju je nakon skandala izbrisala.

U tužbi je optužuju da je zatajila svojim fanovima da je plaćena za promociju festivala te da ih nije obavijestila da na njega neće ići jer je znala da postoje problemi.

Među drugim tuženim osobama su Emily Ratajkowski, Blink-182 i Migos. Tužbama se pokušava izvući što više novca od glazbenika i manekenki koji su plaćeni da promoviraju festival, a novac će se vratiti investitorima koje je McFarland prevario. Wall Street Journal piše da se pokušavaju vratiti stotine tisuća dolara. Tako se tužbom od benda Blink-182 traži da vrate pola milijuna dolara, dok je Emily Ratajkowski za promociju dobila 300.000 dolara.

Tužene su i razne agencije koje su zastupale glazbenike koji su trebali nastupiti na festivalu. Odvjetnici tvrde da poznate osobe trebaju vratiti novac jer su bile dio McFarlandovog plana da prevari investitore. McFarland je priznao krivnju u ožujku 2018. te je osuđen na šest godina zatvora. Osim toga, mora vratiti 26 milijuna dolara, koliko su investitori uložili u festival koji otpočetka nije imao šanse.

Ako ste slučajno propustili cijelu priču, festival Fyre trebao se održati na Bahamima, a reklamirao se kao "kulturno iskustvo desetljeća". 

Promovirao ga je i reper Ja Rule, koji se uključio u organizaciju. Nakon što su ga izreklamirale Victorijine anđelice, ulaznice su se prodavale kao lude, no one koji su ih kupili na Bahamima je dočekao kaos. Umjesto u luksuznim kućicama, spavali su u šatorima, umjesto delicija, dočekali su ih sendviči, a kad su se o svemu požalili na društvenim mrežama, dočekalo ih je sprdanje.

Jenner se ranije pokušala opravdati zbog svoje uloge u promociji festivala.

"Ljudi vam se javljaju da promovirate njihove događaje ili pomognete, nikad ne znate kako će te stvari završiti, uvijek je rizik. Definitivno pokušavam istražiti što više, no ponekad nemam što istražiti jer brendovi tek počinju i možete se samo nadati da će odraditi ono što tvrde", rekla je.

>>>Organizator najgoreg festivala ikad ima novi poslovni plan: I ja bih mislio da muljam

Pročitajte više