Kevin Spacey optužen za seksualno zlostavljanje trojice muškaraca

Foto: EPA

GLUMAC Kevin Spacey optužen je za seksualno zlostavljanje trojice muškaraca u Velikoj Britaniji, piše BBC. 

"Odobrena je kaznena prijava protiv Kevina Spaceyja (62) po četiri točke optužnice za seksualni napad protiv trojice muškaraca. Također je optužen za navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka. Optužbe su uslijedile nakon pregleda dokaza koje je prikupila policija u istrazi", rekla je državna tužiteljica Rosemary Ainslie.

>>Od Oscara do Sedlara: Kako je Kevin Spacey baš toliko propao

"Tužiteljstvo podsjeća sve zainteresirane da je kazneni postupak protiv gospodina Spaceyja aktivan i da on ima pravo na pošteno suđenje", dodala je.

Optužbe krenule 2017., Sedlar mu dao ulogu Franje Tuđmana

Val optužbi koji je prekinuo karijeru 62-godišnjeg glumca počeo je 2017. godine. Za nedolično ponašanje optuživali su ga i suradnici sa seta serije Kuća od karata u kojoj je nakon optužbi izgubio glavnu ulogu. Producentima iste serije morao je isplatiti 31 milijun dolara odštete.

Podsjećamo, jedna od rijetkih uloga koju je Spacey dobio nakon optužbi za zlostavljanje bila je uloga u filmu Jakova Sedlara, Bilo jednom u Hrvatskoj, u kojem je Spacey glumio Franju Tuđmana. Premijera filma je održana početkom ovog mjeseca.

"Film će zbog Kevina Spaceyja igrati po cijelom svijetu. To je jedan izuzetno zanimljiv čovjek bogate prošlosti, čovjek koji ima sve moguće nagrade – od dva Oscara pa do kazališnih nagrada", govorio je Sedlar o glumcu optuženom za seksualna zlostavljanja.

Pročitajte više