Kim Jong-un mjesta poplave obišao u - sandalama. Fotke su nasmijale internet

Foto: Profimedia

LIDER Sjeverne Koreje Kim Jong-un tijekom rijetkog pojavljivanja u javnosti odlučio je obići mjesta pogođena poplavama, no nije odabrao baš najbolju obuću za tu prigodu. Naime, pojavio se u - sandalama.

Sjevernokorejski vođa snimljen je u bijeloj košulji dugih rukava, crnim hlačama i crnim sandalama dok je promatrao blato i močvare u blizini mjesta katastrofe u južnoj provinciji Pyongan u Sjevernoj Koreji.

Odabir ove ljetne obuće vjerojatno mu nije pružio preveliku zaštitu od vremenskih nepogoda, a također je viđen kako gazi po vodi koja mu doseže do struka. 

Za poplavu okrivio premijera

Inače, poplave su zahvatile zapadnu obalu njegove države, gdje je morska voda uništila nasip i poplavila više od 560 hektara zemlje, od čega su gotovo polovina bila rižina polja, izvijestio je KCNA.

Nakon što je obavio inspekciju, Kim Jong-un optužio je vladine dužnosnike kao neodgovorne te napao Kim Tok-huna, premijera vlade, jer je navodno bio nemaran oko svojih inspekcija uništenog nasipa.

Naposljetku je poplavu opisao kao katastrofu koju je izazvao čovjek, osudivši uključene dužnosnike jer su "ozbiljno izvan kontrole" i optuživši ih da su "pokvarili sav ekonomski rad države".

Pročitajte više