King Brit u subotu u Aquariusu

U ZAGREBAČKOM klubu Aquarius u subotu će nastupiti King Brit, DJ i producent iz Philadelphie, poznat po suradnji s Macy Gray, Tori Amos, Yoko Ono i Femijem Kutijem.

King Brit stupio je na scenu 1992., kao član inovativne hip hop skupine Digable Planets. Od samog je početku u svoj stil ugradio brojne žanrovske utjecaje, pretvarajući tako svoje DJ setove u glazbenu poslasticu vrlo raznolikih okusa.

Osnivač je King’s Sylk130 kolektiva, neformalnog skupa glazebnika iz Philadelphije, koji je kroz dva albuma, “When The Funk Hits The Fan” (1996.) i “Re-Memebers Only (Six Degrees)” (2001.), odao počast funku 70-ih i plesnoj glazbi 80-ih.

Na tom je projektu King Britt surađivao s Ursulom Rucker, Alison Moyet, Groverom Washingtonom i Martinom Fryeom iz grupe ABC. Pod imenom Scuba objavio je kolekciju house remiksa i jedan album vlastitog materijala.

Kao remikser radio je s Macy Gray, Tori Amos, Yoko Ono, Femijem Kutijem... Lista njegovih tekućih projekata preduga je za nabrajanje, a ova živa enciklopedija plesne klupske glazbe na Kontrapunkt 29. siječnja donosi jedan od svojih legendarnih, eklektičnih, jedinstvenih, zabavnih i nepredvidljivih DJ setova.

Pročitajte više