Klinac kojeg dečki u razredu zezaju zbog njegovog talenta dobio zlatni gumb

Foto: Instagram

U ŠESTOJ emisiji "Supertalenta" dobili smo posljednji zlatni gumb. Osmogodišnji hulahuper Matej Mateković oduševio je žiri, publiku, ali i voditelje Igora Mešina i Franu Ridjana koji jedini dosad nisu stisnuli zlatni gumb.

Prvi su se u emisiji predstavili učenici Pop Rock škole Sarajevo koji su pjesmu "The Lion Sleeps Tonight" izveli bez pratnje instrumenata. 

Njihova se izvedba svidjela čak i strogoj Martini koja im je rekla da zna koliko je teško tako pjevati i dala im svoj glas za prolazak. S njom su se složili i ostali članovi žirija. 

Nakon njih su na pozornicu izašle tri akrobatkinje iz Ukrajine koje nastupaju pod imenom Trio Essence. Elena, Larisa i Olga oduševile su žiri svojim nevjerojatnim akrobacijama. Martina je komentirala da ne zna je li ikad ranije vidjela akrobatiku s takvim senzualnim pokretima. 

Najviše su ipak oduševile Davora Bilmana koji je rekao da mu je žao što je već iskoristio Zlatni gumb, ali im je odlučio pokloniti simbolični zlatni krug kako bi iskoristio priliku i zagrlio ljepotice. 

"Ma nemoj, stari lisac. Bilmane, je li moguće?" komentirala je Maja, a Martina je dodala da će Bilman kući ostati bez večere. Svi su se članovi žirija složili da su djevojke zaslužile prolaz dalje. 

Petar Jojić iz Beograda predstavio se pjevajući pjesmu Zvao sam je Emili Zdravka Čolića, a žiri je komentirao da zaista i liči svom idolu, glasom i stasom. Maja ga je odmah pohvalila, a Bilman se složio s njom. Nakon toga je otpjevao pjesmu Doris Dragović na što mu je Maja počela vikati da ga voli, a čak mu ni Martina nije našla zamjerku.

Nakon toga nastupio je breakdance duo Max i Đuro koji su se Maji toliko svidjeli da je zaključila da im je njihov nastup prošao u sekundi. Martina je komentirala da ih vidi u polufinalu, a s tim se složio i Janko. Bilman im je ipak našao sitne zamjerke, ali ih je i savjetovao što bi trebali promijeniti za idući nastup. Dobili su četiri da.

Janja, Vlatko i Eva su članovi obitelji Vukina koji su najavili da se bave pjevanjem i slikanjem što su i upriličili na pozornici, ali žiri nije bio previše oduševljen njihovim nastupom.

"To mrljanje boje i razmazivanje po sebi je toliko fulana poanta. Samo sam čekala što će se desiti, ali nije se desilo. Bezveze", rekla je Martina, a s njom se složio i Janko.

"Ja to nisam shvatila", rekla je Maja. Davoru se slikanje svidjelo, te je naglasio da je to dublja umjetnost koju ne može svatko shvatiti. No, njegov glas je bio jedini koji su dobili.

Zaplesao je i baletan Filippo Jorio čiji se nastup u visokim petama svidio žiriju i dobio je četiri da.

Sljedeći je kandidat pokazao zaista neobičan talent. On je naime u stanju svaku rečenicu izgovoriti naopačke. Nakon što ga je Maja ispreskakala ispitivanjem stihova svojih pjesama, a on ih uspio preokrenuti, žiri ga je oduševljeno pustio dalje.

Manje sreće (ili talenta) imao je Tomislav Čekolj koji je zapjevao Elvisovu pjesmu, no zaradio je četiri iksa. "Bilo je i puno gorih. Simpa si mi. Samo nisi prošao dalje, sve ostalo je ok", utješila ga je Martina.

Žiriju se predstavio i "mentalist" Siniša koji je žiri ostavio šokirane svojim nevjerojatnim trikovima koje nitko od njih nije uspio objasniti. Siniša je tako zaradio prolaz.

Sljedeći su nastupili Marko i Dinko iz benda Cota G4 koji su svojom izvedbom oduševili žiri. Osobito su se svidjeli Maji Šuput. "To je toliko seksi kad ti pjevaš. Stalno bih te slušala", rekla mu je Maja i obećala da će doći na neki njihov koncert. "Čisti gušt. Baš dobro što ste ovdje došli", rekao je Janko kratko. Martina ih je također pohvalila i zatražila da joj u nekom budućem nastupu otpjevaju neku rock baladu.

Na samom kraju emisije nastupio je osmogodišnji Matej Mateković, koji si je nadjenuo umjetničko ime Matej Veličanstveni. Njegov talent je hulahup, a priznao je da ga dečki u razredu zbog toga baš i ne vole. Tvrde da hulahup nije za dečke, a Matej je došao u Supertalent dokazati im da je ipak cool.

"Ja sam vidjela plesačice na hula-hupu duplo trostruko starije od tebe, ali nisu ti bile ni do gležnja", komentirala je Martina.

Žiri ga je nahvalio, a potom je došao red za glasanje. Prije nego što su uspjeli reći svoj sud, među njih su se zaletjeli Frano Ridjan i Igor Mešin te stisnuli svoj zlatni gumb.

Pročitajte više