Kolege i prijatelji opraštaju se od Žarka Potočnjaka: "Klanjamo ti se, zbogom..."

Zarko Basic/PIXSELL

BROJNI kolege i prijatelji opraštaju se od preminulog glumca Žarka Potočnjaka.

Glumica Anja Šovagović-Despot oprostila se od glumca na svom Instagram profilu. "Kad se glumac baci pisao je Arsen pjesmu o Žarku Potočnjaku, a Žarac je bacao naglavačke glumačku scenu u Hrvata, publiku u trans od smijeha i ludosti, a kritiku na tvrda koljena. Klanjam Ti se, kralju umjeteonstva i počivaj u miru Božjem", napisala je.

Tarik Filipović također se od glumca oprostio na svom Instagramu. "Zbogom dragi moj Žarkec", napisao je uz tri emotikona slomljenog srca.

Branko Vukšić, nekadašnji saborski zastupnik, od glumca se oprostio riječima: "Glumac velikog talenta i širokog raspona, ali su ga redatelji voljeli prije svega u komedijama i satirama. Jednu od najboljih uloga Žarko Potočnjak, ili, kako smo ga mi koji ga poznajemo desetljećima, i koji smo uživali u njegovu društvu zvali - ŽARKEC, svoj je raskošni talent pokazao (po ne znam koji put) u Vrdoljakovu filmu Glembajevi kao izvrstan Puba Fabriczy. Kao novinar vezan uz kazalište često sam se družio sa Žarkom. Naročito na Opatovini, gdje je u predstavama Histriona (kojemu je, uz Zlatka Viteza i Dubravka Jelačića Bužimskog bio suosnivač) ostavio dublji pečat od bilo kojeg drugog glumca. Žarkecova i Ljuštinina (Danko) nadigravanja na Opatovini odlazio bih gledati svaku večer. Nezaboravna je i njegova uloga Žuge, kao i mnoge druge uloge u tv serijama (Ptice nebeske), filmovima i kazalištu. Od kazališnih, nezaboravna je uloga u Richardu II, kojeg je režirao veliki mag Dino Radojević. Posljednji intervju napravili smo prije tri godine u Vježbanju demokracije. Već mu je tada zdravlje bilo ozbiljno narušeno, ali je i dalje radio. Pokušavam pronaći tu snimku... ako je nađem, prikačit ću je na zid. Dragi Žarkec, falit ćeš nam mnogo."

Glumica Jasna Odorčić se također oprostila od preminulog glumca, kao i pjesnikinja Selma Sarajlić Kanazir, koja je napisala kako joj bila čast raditi i uživati u njegovu društvu.

Pročitajte više