Koliko često muškarci i žene razmišljaju o seksu? Evo što kažu istraživanja

Foto: Press

DRŽAVNO sveučilište u Ohiju provelo je istraživanje o tome koliko njihovi studenti razmišljaju o seksu, hrani i spavanju. Istraživanje je 2011. provedeno na 283 studenta. Dobili su gumbe koje su trebali pritisnuti svaki put kada bi im neka od te tri misli pala na pamet.

Brojke, objavljene u Journal of Sex Research, pokazuju da muškarci razmišljaju o seksu gotovo dvostruko više od žena. Utvrđeno je da su muškarci prosječno 19 puta dnevno razmišljali o spolnom odnosu, dok su žene to radile u prosjeku 10 puta dnevno. 

Žene razmišljaju o hrani svake 62 minute, a o spavanju svake 72 minute. Muškarci, pak, razmišljaju o hrani svakih 38 minuta, a o spavanju svake 33 minute. Dakle, iako su muškarci češće razmišljali o seksu, također su češće razmišljali o hrani i spavanju od žena.

Većina ispitanika priča o svom seksualnom životu s drugima

U nešto novijim istraživanjima, OnePoll je objavio rezultate studije u suradnji s Pure Romance 2019., koja je ispitala 2000 seksualno aktivnih odraslih Amerikanaca o tome koliko često razgovaraju o seksu. 67 posto odraslih izjavilo je da im je ugodno dijeliti svoj seksualni život s drugima, dok je 29% izjavilo da im je "vrlo ugodno".

Najviše ispitanika razgovaralo je o seksualnom životu sa svojim partnerom/partnericom (61%), zatim s najboljim prijateljem (60%), prijateljima (40%), kolegama s posla (28%) i cimerima (26%).

Pročitajte više