Konobar u viralnom videu objasnio koje pravilo gosti nikad ne bi trebali prekršiti

Foto: Screenshot TikTok

Tiktoker Joshua (@driftersjoint), koji radi kao konobar u jednom kafiću, na društvenoj je mreži objasnio da postoji "zlatno pravilo" kojeg bi se gosti trebali uvijek pridržavati. 

"Nemojte dirati dekoracije za koktele", istaknuo je, referirajući se na voće i ostale ukrase kojima se ukrašavaju kokteli, a ljudi ih često sa šanka uzimaju bez pitanja i misle da su besplatni. "To dira samo konobar i stavlja ih u koktel koji servira gostu. Kad gost primi svoj koktel u ruke, s dekoracijama može raditi što god želi", ispričao je Joshua.

@driftersjoint Bar Rule No. 1 Dont touch the garnishes #bar #bartending #bartender #cocktails ♬ original sound - Joshua

Potom se osvrnuo na neugodnu situaciju kad mu je jedna gospođa počela dirati dekoracije koje je imao pripremljene za koktele. "Uzela je muškatne oraščiće koje sam koristio za koktele. Pitala me što je to i objasnio sam joj. Ispričala se zbog svoje pogreške, no začin je potom samo vratila u lončić u kojem sam ga držao. Onda sam morao sve baciti, nisam to mogao koristiti", ispričao je.

Ispod videa koji je skupio 2.7 milijuna pregleda nanizali su se brojni komentari. Oglasili su se Joshuini kolege koji su mu savjetovali da dekoracije za koktele drži van dohvata gostiju, dok su se drugi pratitelji šalili da će sad namjerno konobarima uzimati takve stvari sa šanka i praviti se da su besplatne.

Pročitajte više