Korisnici Samsunga paničare jer im mobiteli sami šalju fotke ljudima, evo što napraviti

Screenshot: YouTube

NEKI korisnici Samsunga požalili su se kako im je pametni telefon nasumično poslao kontaktima spremljene fotografije te zakazivao poruke. 

Panika se proširila među korisnicima nakon brojnih žalbi korisnika, prvo na Redditu, gdje je jedan korisnik napisao kako mu je mobitel poslao sve fotografije na broj iz imenika (srećom, bio mu je to broj partnerice), a zatim i na službenom Samsungovom forumu.

Nakon što bi se dogodio bug, poruke nisu bile spremljene u pretincu poslanih poruka. Najviše korisnika koji su se žalili na ovaj problem imaju račun kod T-mobilea pa se pojavila sumnja da je to njihova greška. Također, većina njih je nedavno ažurirala aplikaciju Samsung Messages preko koje se šalju poruke na ovim mobitelima.

Iz Samsunga kažu kako su "svjesni problema i trenutno rade s tehničkom podrškom kako bi ustvrdili što se zapravo dogodilo" te su pozvali sve koji su imali problema da se njima jave direktno.

T-mobile je kategorički ustvrdio kako nije njihova krivica te je korisnike uputio na Samsung.

Kako piše Tech Crunch, dva su rješenja ako vas brine da bi i vaš Samsung mogao početi slati fotografije nasumičnim kontaktima. Prvo, otvorite postavke aplikacije Samsung Messages i isključite opciju kojom joj dajete odobrenje za pristup pohrani, koja uključuje i galeriju. To znači da ćete za svako slanje fotografija nadalje morati dati dopuštenje aplikaciji, ali i to je bolje nego da, primjerice, vaš kućni uradak završi na neželjenoj adresi. Druga opcija - prestanite koristiti Samsung Messages dok se problem ne riješi.

Nakon što smo objavili vijest, dobili smo i službenu izjavu iz Samsunga Hrvatska, koju prenosimo u cijelosti:

"Samsung je temeljito istražio navode tijekom proteklih dana. Detaljna pretraga nije ukazala na nikakav hardverski ili softverski nedostatak koji bi bio relevantan za ovaj slučaj. Iako nisu zabilježeni slični izvještaji kupaca diljem svijeta, nastavit ćemo s istraživanjem ovog pitanja. Ljubazno molimo sve korisnike koji imaju eventualna pitanja ili bojazni, da s punim povjerenjem kontaktiraju Samsung službu za korisnike, pozivom na broj 072 726 786."

Pročitajte više