Kosa likova u videoigrama sada izgleda nevjerojatno stvarno

Screenshot: YouTube

LIKOVI u videoigricama danas izgledaju nevjerojatno uvjerljivo, no programeri i dalje smatraju kako postoje brojni segmenti koje je moguće unaprijediti uz pomoć snažnijeg hardvera. Jedan od njih je i prikaz virtualne kose - stvari koju mnogi ne smatraju toliko važnom jer su naviknuti na to da su frizure u igricama manje bitna stavka te su uglavnom statične.

Ipak, igrice poput The Witcher 3 i Rise of the Tomb Raider još su prije četiri godine bile pokazatelj toga koliko i takve sitne stvari mogu biti bolje. U tim igrama korištene su različite tehnike za simulaciju virtualne kose, a sada su developeri odlučili unaprijediti kosu likova u igrici koristeći Electronic Artsov Frostbite, koji se koristi u većini njihovih igara.

Njegovi tvorci na blogu su pokazali kako izgledaju eksperimenti s "next-gen" kosom kod koje nisu impresivni samo realističan prikaz i kretanje kose nego i presijavanje svjetlosti na njoj.

"Trudimo se neprestano gurati granice onoga što je sadašnji hardver sposoban omogućiti. Počevši od prošle godine, mala skupina Frostbite inženjera radila je na tome da ovu tehnologiju pomaknu stepenicu dalje. Iako još imamo dosta posla pred sobom, ponosni smo na ono što smo postigli", pišu uz videa koja pokazuju rezultate dosadašnjeg rada - i nevjerojatni su.

Pročitajte više