Kosoricu iznenadio nakurnjak: "Joj, znam što je to, ali nemojmo o tome"

JADRANKA KOSOR, koja u posljednje vrijeme puni žute stranice svojim bliskim odnosom sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom, pojavila se na otvorenju Međunarodne konferencije o zdravstvu na Plitvičkim jezerima. U hotelu "Jezero" se, kako prenosi Novi list, između ostalog sastala i s članicama Udruge žena "Tara" koje su joj pripremile mnoštvo zanimljivih poklona.

Tako su recimo članice iz Ličkog Petrovog Sela, koje su poznate po ručnoj izradi predmeta od vune, Kosorici poklonile šal, papuče, čarape, ali i još jedan odjevni predmet zbog kojeg je premijerka ostala zatečena - nakurnjak.

"Nemojte taj predmet niti imenovati, neugodno mi je"

"Ovo je muški odjevni predmet, odnosno dio muškog donjeg rublja", objašnjavala je Sonja Leka, članica Udruge, držeći pri tom u ruci nakurnjak, koju je Kosorica zatim prekinula. "Joj, znam što je to. Nemojte taj predmet niti imenovati, neugodno mi je. Znam za što se koristi, ali nemojmo o tome", rekla je kroz smijeh premijerka gledajući u čudnovati predmet.

Podsjetimo, nakurnjak je odjevni predmet koji je namijenjen muškarcima kako bi zagrijali svoj "ponos" u hladnim zimskim noćima. Taj odjevni predmet postao je posebno popularan kod Japanaca koji jedan nakurnjak prodaju po cijeni od preko sto dolara. U Hrvatskoj se još uvijek koristi, ali samo u pojedinim gorskim selima.

Pročitajte više