Kraljica svijeta za 2009. godinu je Ukrajinka Veronica Vovchuk

ZAHUKTAVA se sezona izbora ljepote. Sinoć je u Berlinu odabrana Kraljica svijeta. Četrdeset kandidatkinja za tu prestižnu titulu bile su dva tjedna gošće u njemačkoj prijestolnici. Odabrana je 19-godišnja predstavnica Ukrajine, Veronica Vovchuk (naslovna slika sredina) koja je izborila pobjedu svojom izuzetnom ljepotom te simpatičnom osobnošću.

Mjesto prve pratilje zauzela je predstavnica Kine, ljepotica egzotičnog imena Fei Zhao (naslovna slika lijevo), dok je trećeplasirana djevojka Stefanny Amaro (naslovna slika desno), predstavnica Dominikanske Republike. Predsjednik izbora Erich Reindl izjavio je uoči izbora koliko je sretna što se izbor za ovu prestižnu titulu održao baš u Berlinu te je obećao dati sve od sebe.

Jučer je ovaj izbor održao po 21. put, naime, prvi put ovakva titula dijelila se 1988. Samo dvije godine kasnije, hrvatska predstavnica Danijela Mihalić postala je Kraljica svijeta 1990. Do danas je ostala jedina hrvatska predstavnica kojoj je uspjelo ponijeti tu titulu. Ova titula jako je značajna u svijetu mode i ljepote s obzirom na to da većina djevojaka nakon izbora ostvari uspješnu manekensku karijeru.

Naša predstavnica Ivana Vujina, 22-godišnja Splićanka, nije ostvarila zapaženiji uspjeh. Da podsjetimo, izbor je održan prije otprilike godinu dana, a nakon što je izbor završen odmah su krenule priče da je namješten, jer se dečko pobjednice više puta pohvalio da se već odavno zna tko je pobjednica. Nakon primopredaje krune, Ivana je izjavila: "Super, sve je super. Puno toga očekujem od naredne godine, vidjet ćemo, uzbuđena sam!"

Ivana Vujina studira na American College of Management u Dubrovniku, a slobodno vrijeme provodi grajući odbojku i tenis. Iako je Kraljica svijeta tek okrunjena, izbor za Kraljicu Hrvatske održat će se za dva dana pa ćemo tako već tada znati tko je naša predstavnica sljedeće godine.

Pročitajte više