Kriza stigla i po torbice: Poskupljuje omiljeni modni dodatak Grubnića, Georgine...

Foto: Instagram

HERMES najavljuje da će za pet do 10 posto porasti cijene njihovih modnih dodataka, koji su već ionako među najskupljima na svijetu. Unatoč tome, za torbice slavnog brenda postoje liste čekanja, iako im je cijena veća od 80.000 kuna.

Potražnja za proizvodima luksuznog brenda značajno je porasla nakon pandemije, no unatoč tome Hermes najavljuje da će morati povisiti cijene zbog rastućih troškova proizvodnje i fluktuacija tečaja.

U pandemiji digli cijene za četiri posto

''Vjerojatno ćemo podići cijene za od 5 do 10 posto'', izjavio je u četvrtak izvršni potpredsjednik Hermesa za financije Eric du Halgouet, prenosi Reuters. Osim porasta troškova i promjena tečaja, iz Hermesa povećanje cijena opravdavaju i time što, za razliku od konkurencije, tijekom pandemije nisu značajnije podigli cijene.

Naime, dok su Chanelovi proizvodi u pandemiji poskupjeli za 20 posto, Hermes je u istom periodu dignuo cijene za samo četiri posto.

Ova vijest bi mogla poprilično uznemiriti brojne trendseterice i trendsetere, ljubitelje skupocjenih modnih dodataka, među kojima je i, primjerice, Marko Grubnić koji se redovito hvali Hermes Birkin torbama. Luksuzni dodatak voli pokazati i Ronaldo, kao i njegova Georgina koja ima zavidnu kolekciju ovih torbica.

Pročitajte više