Krstarenje iz snova postalo noćna mora, putnici bijesni: "Vratite nam novac"

Screenshot: Youtube

ONO što je trebao biti dvotjedni odmor iz snova za tisuće putnika na luksuznom kruzeru Norwegian Spirit pretvorilo se u noćnu moru, a putnici su zatražili povrat novca. Preko 2000 turista platilo je i do  5300 funti (oko 44 tisuće kuna) za krstarenje norveškim fjordovima, a u putovanje su trebali biti uključeni izleti u Francusku, Amsterdam i Island. 

Putnici tvrde da su problemi počeli odmah nakon ukrcavanja. Prva luka u koju su trebali pristati bio je Amsterdam, prenosi news.com.eu, no zbog jakog nevremena to je otkazano i nova destinacija bio je Le Havre u Francuskoj. 

No, to nije bila jedina promjena. Kruzer je pristao u, kako putnici navode, napuštenom norveškom gradu koji je bio zatvoren za turiste, a zatim su umjesto Islanda preusmjereni u luku nedaleko od Glasgowa. Tamo brod dužine 274 metra nije dobio dopuštenje za pristajanje pa se kapetan odlučio prebaciti u Belfast. 

Putnici su dotad već bili prilično bijesni jer su proveli tri dana na moru, a toaleti su se počeli kvariti. Ljutiti putnici počeli su zahtijevati da ih vrate u London te da im se vrati novac koji su uplatili za krstarenje, a dodatni problem nastao je kad je agencija Norwegian Cruise Line odbila dati im potpuni povrat. Umjesto toga, ponudili su im vaučere s popustom od 25 posto za sljedeće putovanje. 

"Na tom je brodu bilo puno bijesnih ljudi, a nitko nam nije propisno objasnio što se događa i to je gotovo izazvalo pobunu. Ovo je bila noćna mora od putovanja. Puno toaleta se počelo izlijevati", ispričala je jedna od putnica, Deena Roland. 

Njene riječi potvrđuje i snimka koja se dijeli društvenim mrežama, a na kojoj se vidi kako su se stotine ljutitih putnika okupile zahtijevajući odgovore i tražeći da ih se makne s broda. Brojni su se putnici, kako piše Daily Mail, iskrcali u Belfastu. 

Kruzer Norwegian Spirit težak je 76.000 tona, a gostima nudi 17 restorana, 12 barova, kasino, spa, kazalište, fitnes centar i vodeni park za djecu. Luksuzni apartmani koštaju oko 44 tisuće kuna, a najjeftinije kabine prodaju se po cijeni od 15 tisuća kuna. 

Pročitajte više