Kupili staru kuću pa dobili pismo bivšeg vlasnika: "Postoje skrivene sobe"

Screenshot: TikTok

COURTNEY i Matt mladi su par koji je otkrio tajna skrovišta i odjeljke u svojoj 130 godina staroj kući, zahvaljujući tajanstvenom pismu koje su dobili nakon što su kupili kuću. Pismo je stiglo iz Kanade, a napisao ga je posljednji preživjeli član obitelji koja je imanje posjedovala prije njih. 

"Dobili smo pismo naslovljeno na 'kupca'", objasnila je Courtney u prvom od niza TikTok videa koji su postali viralni hit, a zatim je pročitala što piše u pismu.

Pismo bivšeg stanara

"Dopustite da se predstavim. Ja sam posljednji preživjeli član obitelji Madison koja je nekoć posjedovala kuću i odrastao sam u njoj. Želio bih vam ispričati o tajnim sobama i nekoliko stvari koje vam možda nisu rekli kad ste kupili kuću", napisao je bivši stanar.

@living_in_history We have secret rooms!?!? #secretroom #secretroomcheck #historichome #livinginhistory #hiddencompartment ♬ original sound - Courtney & Matt

Kuća, čiju lokaciju nisu htjeli otkriti, izgrađena je u viktorijanskom stilu i prepuna je tajnih odjeljaka koje im je pomogao otkriti bivši stanar.

Skriveni ormarić s pićem

Prvo su otkrili tajni ormarić s pićem iznad kamina u prednjem salonu. Riznica prašnjavih, starinskih alkoholnih pića bila je skrivena iza klizne ploče s ogledalom. Otkrili su desetljećima stare, neotvorene boce francuskog roséa iz 1970. i cabernet sauvignona iz 1989. koje su bile skrivene uz stare posude burbona, piva i šerija. 

@living_in_history Part 2! #secretroom #secretcompartments #prohibition #hiddenbar #historichome #livinginhistory #thewatcherhouse ♬ original sound - Courtney & Matt

Tajno skrovište u kupaonici

Zatim su, prateći naputke iz pisma, otkrili tajno skrovište u kupaonici, skriveno nasuprot vrata u zidu za koje je Courtney rekla da je "najjezivije mjesto u kući". Riječ je o malom prostoru u koji se može upuzati pa su pretpostavili da je to prije bila nekakva soba.

@living_in_history Part 3! #secretroomcheck #historichome #oldhousetiktok #historichomes #wegotaletter ♬ original sound - Courtney & Matt

Još jedna tajna prostorija

I za kraj, u podrumu su otkrili ogroman prostor za skladištenje koji su prozvali "vrlo kul sobom" te objasnili da moraju smisliti kako najbolje iskoristiti tajnu prostoriju.

@living_in_history Secret Room 3??? #secretroom #hiddenrooms #mysteryletter #oldhousetiktok #thisoldhouse ♬ original sound - Courtney & Matt

Njihove snimke postale su hit na TikToku s više od sedam milijuna pregleda, a tiktokeri ne prestaju komentirati koliko je kul njihova kuća.

"Volim tvoju kuću! Ovo je poput potrage za blagom", napisao je jedan tiktkoker, a druga je dodala: "Ovo je moj san! Baš sam ljubomorna."

"Sviđa mi se što vam je prethodni vlasnik poslao pismo u kojem je objasnio sve o kući. Jako kul", dodao je treći.

Pročitajte više