Lani smo bili na nastupu komičara kojeg je otkazao HNK Split. Evo što smo snimili

Foto/Video: Andrea Topić/Index

POČETKOM prosinca prošle godine bili smo na nastupu komičara kojem su otkazali nastup u Kavani HNK Splita. Ivica Lazaneo i još tri komičara iz kolektiva Splicka Scena nastupali su tad u krcatom baru Plan B, u kojem je Lazaneo i u nedjelju morao nastupati nakon otkazivanja nastupa u Kavani. 

Komičari su tad čak i sami skenirali ulaznice posjetitelja, a mi smo se uvjerili i da Splićani zaista hrle na njihove nastupe. Pogledajte dio nastupa koji smo tad snimili.

 

Prije nastupa odradili smo i intervju s komičarima, koji možete pročitati OVDJE.

Tko je Ivica Lazaneo?

"Ivica Lazaneo je trenutno najbolji brački komičar. Trenutno je i jedini brački komičar. Uz hrvatski jezik fluentan je i u engleskom i bračkom. Nikor ga nebi kapi njanci bokun da parlo po bročki, tako da nastupa na hrvatskom. Ima dva metra i ne, ne igra košarku", kaže Lazaneo sam o sebi.

"Kao dijete je upao u bačvu s čarobnim napitkom zbog čega sada ima problema sa alkoholom. Svjestan je činjenice da ima blesavo ime, ali ne mrzi ga. Mrzi svoje roditelje jer su mu ga oni dali. Stand up-om se bavi samo zbog jedne stvari: novca, žena i slave. Smatra da će sve ostali doći samo od sebe. Prodajem maslinovo ulje", dodaje u "biografiji" kojom se predstavlja u kolektivu.

Lazaneo je veoma popularan na društvenim mrežama, gdje objavljuje isječke sa svojih nastupa. Na TikToku ga prati preko 30 tisuća ljudi.

@ivicalazaneo [Novi video svakog četvrtka 9/50!] Neke baze imaju vremenski rok trajanja, a ovu je pojila činjenica da se polako, ali sigurno vraćam staroj kilaži 😂 "Šta ti misliš sa svojim životom?" 18.03. Underside Pub PODSTRANA - jos 10 ulaznica! 01.04. Vidra ZAGREB - ostali zadnji redovi! "Smijeh u teška vremena" 21.03.-26.03. Pazin, Poreč, Rijeka, Mali Lošinj, Labin, Novi Vinodolski 11.04.-15.04. Zagreb, Đakovo, Osijek, Vukovar 02.05.-06.05. Koprivnica, Čakovec, Zagreb, Slavonski Brod, Križevci #splickascena #splickistandup #štatimisliš #standupkomedija #ivicalazaneo #hrvatska #komedija #komičari #komičar #standupkomičar #smijehuteškavremena #debljina #mršavljenje #brač #juha #kilaža ♬ original sound - ivicalazaneo
@ivicalazaneo Ponovno mi roditelji dovode dicu u prvi red, al ovi put od 18 i 23 godine. Moji nastupi su zabava za cijelu obitelj, pogotovo ako ne želite pogledat starce u oči sljedećih tjedan dana. Novi video svakog četvrtka (6/50!) "Šta ti misliš sa svojim životom?" 07.03. BackBar SPLIT 14.03. Green Park, SOLIN 15.03. Kult & Dišpet, ZADAR 16.03. CB Shpitza, KAŠTELA 18.03. Underside Pub, PODSTRANA 19.03. Kazališna Kavana, SPLIT 01.04. Vidra, ZAGREB Grupni nastupi u ožujku: Makarska, Dubrovnik, Bjelovar, Senj, Novalja, Pazin, Poreč, Rijeka, Mali Lošinj, Labin, Novi Vinodolski, Zadar, Gradiška #splickascena #splickistandup #štatimisliš #standupkomedija #ivicalazaneo #hrvatska #komedija #komičar #standupkomičar #crowdwork #solin #obitelj #roditelji #studiranje #informatika ♬ original sound - ivicalazaneo

Intendant HNK Splita mu otkazao nastup

Podsjećamo, stand-up komičar s Brača na društvenim je mrežama objavio da mu je intendant splitskog HNK-a Srećko Šestan odlučio otkazati show u Kazališnoj kavani, koji je trebao održati u nedjelju. Nastup je zbog takve odluke prebačen u splitski bar Plan B.

"Prije tri dana je voditeljica Kavane Katarina Horvatović, na čiji sam poziv i odlučio gostovati u tom prostoru, dobila pisani zahtjev u kojem intendant HNK Split Srećko Šestan moli da se moj nastup otkaže s obzirom na to da se 'odvija uz naplatu ulaznica čime se direktno konkurira repertoaru HNK Split", opisao je Lazaneo na Facebooku.

Istaknuo je da ga ne čudi to što nije mogao nastupati u Kavani splitskog HNK-a "jer je vidio Šestanovu sliku". "Ima obrise lica klasičnog hrvatskog načelnika. Eto, tako bi ga opisao. I onda, ako moram baš biti kurba, a bit ću, ja mislim da je razlog zašto nisan nastupio zato što je vidio moj video o Tuđmanu. Mislim da ga je to najviše dotaknulo", poručio je.

Pročitajte više