Legendarni pjevač o nastupu na Sanremu: Osobno su mi rekli da me ne žele tamo

Foto: EPA

Al Bano, 80-godišnja talijanska glazbena legenda, tvrdi da je na festival Sanremo poslao čak dvije skladbe za koje smatra da su naprosto genijalne, a uvjeren je da ih umjetnički direktor festivala Amadeus nije ni preslušao.

"Bacio sam bisere u svinjac jer on me jednostavno na svom festivalu nije želio", optužuje Al Bano, koji je lani na Sanremu nastupao kao supergost s Giannijem Morandijem i Massimom Ranierijem. Publika je bila oduševljena, a već je tada Al Bano rekao Amadeusu da će se na sljedeći festival prijaviti kao natjecatelj. "Nemoj to učiniti jer neću primiti tvoju pjesmu", navodno mu je rekao Amadeus, po kojem sada pjevač prosipa "drvlje i kamenje".

"On ne zna koliko me uvrijedio, kako mene, tako i moju publiku. Želio sam da ovo bude moj posljednji nastup na Sanremu, festivalu na kojem sam se šesnaest puta natjecao i četiri puta bio gost u show programu.

Ali jak sam ja, podnijet ću i ovaj udarac, a pjesmu koju sam napisao s Francescom Vaiajem, direktorom instituta Spallanzani, predstavit ću na svim radijskim i televizijskim postajama. Usput, kada sam je pisao, nisam ni sanjao da će stihovi koji kažu 'kroz patnju se uči živjeti' biti tako proročanski", rekao je Al Bano.

Pročitajte više