Let3 potvrdio status ponajbolje rock live atrakcije na sceni

Foto: Matilda Rudec

DEČKI iz Let 3 je na AntiValentinovu doslovno razvalio Dom sportova, ostavivši oduševljenu publiku koja ih je dva puta vraćala na bis bez daha.

Koncert "Ništa ljubav, samo karanje" je već dan prije bio rasprodan, a Leta3 je ovim nastupom ujedno promovirao i novi album "Angela Merkel sere". Kao gosti na ovom koncertu karijere Leta3 nastupili su Morso, mladi riječki bend s kojima dijele poneke članove, a koji su svojim synth rockom uspjeli zaintrigirati i zagrijati publiku. Nakon njih na pozornicu je izašao Kawasaki 3p, miljenici zagrebačke publike koji su se pokazali kao sjajna kombinacija za glazbeno-scensko ludilo koje je uslijedilo.



Let3 je u preko dva sata koncertnog nastupa kojem nije bilo zamjerke protutnjao uzduž i poprijeko kroz vlastitu pjesmaricu ispunjenu dugim nizom alter-rock hitova. Od otvaranja krenuli su "u glavu" odsviravši "Kurcem u čelo", podigli odmah atmosferu do usijanja sa "999", "Kontinentio" i "Vjeran pas", a tek onda je, kako su i najavljivali, krenulo ludilo.
 
Furioznom svirkom bend je potvrdio status ponajbolje rock live atrakcije na sceni. ‘Profesor Jakov’, ‘Mamne baneta’, ‘Mala soba’, ‘Izađi mala’, ‘Omađijaj me’ i ‘Gladni’ samo su dio velike set liste kroz koju su riječki rockeri dizali atmosferu iz pjesme u pjesmu. Koncertni klimaks je počeo prije nego su izveli ‘Riječke pičke’ koju je publika svojim ‘navijačkim’ skandiranjem praktički sama najavila i dozvala, a onda je cijela dvorana zborno sama otpjevala gotovo cijelu antologijsku ‘Dijete u vremenu’.
 
‘Sokol’, ‘Drama’, ‘Ero’ i ‘Tazi tazi’, označili su kraj službenog dijela, no dva puta je publika vraćala Let na scenu, koji im se odužio izvedbama ‘Droge’, ‘Izgubljenih’, ‘Nafte’ i za kraj još jednom epskom izvedbom psihodelične ‘Sam u vodi’.

Pročitajte više