Lijepa naša Slavonka reklamira slovensko more: "Nije bitno jesam li Hrvatica ili Slovenka"

NAKON debakla promidžbenog spota Hrvatske turističke zajednice zbog premijerke Jadranke Kosor koja smatra da je seksi guza Jelene Glišić, koja se našla u njemu, prevulgarna, Slovenci su predstavili svoje promotivne reklame pod nazivom "Doma je najlepše - slovensko morje vabi". Iako se na njihovim plakatima ne ističe ničija guza, pažnju turista zasigurno će plijeniti zgodna plavuša koja je ni više ni manje nego Hrvatica.

Lijepa Lidija Lešić rođena je u Županji, studira pravo i radi u Zagrebu, a jedna je od članica slovenske modne agencije Bronz iz Ljubljane. Kako nam je otkrila Slavonka, ne zna jesu li prilikom odabira manekenke za promidžbeni spot "slovenskog morja" znali da je ona Hrvatica, ali kada su i saznali, nisu otkazali suradnju s njom.

"Mislim da nije bitno je li na spotu Hrvatica ili Slovenka, bitno je da se promovira more"

"Mislim da nije bitno je li na spotu Hrvatica ili Slovenka, bitno je da se promovira more", smatra Lidija čija je matična agencija Talija models iz Zagreba za koju radi posljednje četiri godine. Zbog čega su baš nju odabrali za kampanju, 23-godišnjakinja ne zna, ali pretpostavlja da ih je osvojila "trbušnim mišićima". Kada je u pitanju spot za Jadransko more, Lidija nam otkriva da u njemu ne vidi ništa vulgarno.

"Po mom mišljenju, nije bilo prikazano ništa što ne bi smjelo biti. Nije vulgarno, dapače, Jelena mi je kolegica i ima jako dobru guzu. Vjerujem da bi se kroz taj spot naše more čak i bolje promoviralo", kaže Slavonka koja svake godine ljetuje na Jadranu, a u slovenskom moru se okupala tek jednom. "Okupala sam se taj dan kad sam snimala spot, ali nisam se baš dugo kupala jer mi nije bilo baš tako toplo", priznaje za Index Hrvatica koja dodaje da je za nju "more more, bez obzira na to gdje se nalazilo".

O razlogu zbog kojeg je Lidija izabrana kao djevojka koja se smiješi i pokazuje svoje draži na plakatima diljem Dežele, odlučili smo upitati i Teju Setničar, bookericu Bronz agencije iz Ljubljane. "U modelingu nema veze odakle je netko i nikada se nije gledalo gdje je tko rođen, koje je vjere ili slično, nego se odabire djevojka koja odgovara profilu koji traže naši klijenti", kaže nam Teja koja dodaje da je bezveze pričati o tome odakle je Lidija.

"U svakoj promociji su zgodne djevojke i normalno je da svaki narod pokaže ono što ima u državi"

"Ona je jako zgodna djevojka i dobra manekenka koja radi i u Austriji i nekim drugim zemljama i mislim da je glupo da manekenke rade samo u svojoj državi. Odabrali su je jer im se svidjela i to je sve", rekla nam je Slovenka koja je prokomentirala i naš promotivni spot, koji je doživio potpuni debakl.

"Uopće mi nije bio sporan niti vulgaran, štoviše, rekla bih da je to bio jako dobar promotivni materijal. U svakoj promociji su zgodne djevojke i normalno je da svaki narod pokaže ono što ima u državi", smatra Teja koja je tom izjavom, moglo bi se reći, uskočila sama sebi u usta, s obzirom na to da mnogi smatraju kako jedna Slavonka zasigurno nije primjer slovenske ljepote.

Pročitajte više