Lik koji je glumio Jar Jar Binksa u Star Warsu zamalo se ubio zbog te uloge

Foto: Twitter

GLUMAC koji je igrao Jar Jar Binksa u Ratovima zvijezda priznao je kako je zbog negativnih reakcija umalo počinio samoubojstvo.

Lik, kojeg je glumio Ahmed Best, najomraženija je kreacija franšize Georgea Lucasa, a oštre kritike doživio je već 1999. godine kad je debitirao u Fantomskoj prijetnji.

Glumac je na Twitteru napisao kako negativne reakcije na njegovu karijeru utječu još i danas, iako je prošlo gotovo 20 godina. "Još uvijek je teško pričati o tome", napisao je te dodao kako mu je sin poklon za preživljavanje.

Inače, neki fanovi Ratova zvijezda otišli su toliko daleko da su "ubijali" Jar Jar Binksa. Filmski kritičar Daniel M. Kimmel 2011. godine objavio je 42 eseja pod nazivom Jar Jar Binks mora umrijeti...(i druge opservacije o SF filmovima).

Još 2014. godine Ahmed je na fanovima na Redditu napisao kako ga mržnja "jako boli". "Dvije godine u nešto ulažete srce i dušu i onda to popljuju, to boli. No učinilo me jačim. Jeftini odgovor, no istina je", rekao je.

No unatoč mržnji prema njegovom liku, Best je napisao na Redditu: "Ja sam mršavi klinac iz Bronxa. Ne bih trebao biti ni živ, a kamoli profesionalni umjetnik". "Prilike poput Ratova zvijezda dolaze jednom u životu. Takvima kažete da".

Pročitajte više