Linda Evangelista: Dvaput u pet godina borila sam se s karcinomom dojke

Foto: Profimedia

NEKAD najljepša žena svijeta, kanadska manekenka Linda Evangelista (58) posljednjih godina borila se s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Naime, u posljednjih pet godina slavnoj manekenki dvaput je dijagnosticiran rak dojke. To je otkrila u nedavnom razgovoru za digitalno izdanje WSJ. Magazina.

Prva dijagnoza bila je 2018.

Karcinom dojke prvi put joj je dijagnosticiran 2018. godine. "Otkriven je na redovnoj godišnjoj mamografiji. Nalaz nije bio dobar, a zbog drugih zdravstvenih čimbenika bez oklijevanja sam se odlučila za obostranu mastektomiju. Nakon zahvata mislila sam da sam riješila problem. No 2022. napipala sam kvržicu i shvatila da se rak vratio", rekla je Linda.

Nakon druge dijagnoze Linda je inzistirala od liječnika da joj izvade i tu izraslinu. "Iskopaj mi rupu u prsima, ne treba izgledati lijepo, želim da to iskopaš što dublje. Želim vidjeti rupu u svojim prsima kad završiš. Razumiješ li me? Ne želim umrijeti od ovoga", kazala je manekenka. 

Strahuje da će se rak vratiti

Sada se, kaže, riješila karcinoma, ali i dalje postoji strah da će se vratiti. "Znam da sam jednom nogom u grobu, ali slavim život. Prošla sam kroz neke užasne zdravstvene probleme, tu sam gdje sam i sretna sam što sam živa. Svaki novi dan za mene je bonus", rekla je. 

Inače, Linda je jedna od najuspješnijih i najutjecajnijih modela svih vremena te je zasjala na preko 700 naslovnica časopisa širom svijeta. Najpoznatija je po tome što je bila dugogodišnja muza fotografa Stevena Meisela.

Pročitajte više