Los Ninos de los Ojos Rojos se odrekli 50.000 eura u korist djece Senegala

LOS NINOS DE LOS OJOS ROJOS, španjolski bend koji 23. ožujka ove godine nastupa u Zagrebu, odrekao se 50.000 eura u korist djece Senegala. Ovo je neizostavna informacija za bolje upoznavanje benda kojeg hrvatska publika još nije imala priliku slušati uživo, a koji sljedećeg tjedna nastupa u zagrebačkoj Močvari u okviru Ex Yu turneje.

Karizmatični Španjolci koji su već rasturili svirkom na beogradskom Beerfestu i nastupali u BiH te na više od 600 koncerata u svojoj bogatoj karijeri, garantiraju nam unikatni dvosatni koncert. S obzirom da njihov set bez problema može potrajati sedam sati, možemo biti sigurni da su nam pripremili 120 minuta najbolje svirke. Do njihovog prvog predstavljanja zagrebačkoj publici ostalo još je točno sedam dana.

Ime benda u potječe od simptoma proljetne alergije, "crvenih očiju"
 
Bend iz španjolskog Cáceresa uskoro slijeće u Zagreb, točnije 18. ožujka, i kreće ravno prema Banjoj Luci gdje isti dan nastupa u renomiranom klubu DFK. Banjalučkim koncertom započinju turneju na ovim prostorima, a Zagreb će ih ugostiti 23. ožujka u Močvari.

Dva sata odlične svirke, fuzija irskog i španjolskog folka, reggea, hip hopa i rocka, zanimljivi coveri te odličan merchandise aduti su koje bend ima u rukavu i to je ono zbog čega Los ninosi imaju brojne fanove različitih glazbenih ukusa. Mnogi ne znaju da ime benda u biti potječe od simptoma proljetne alergije, "crvenih očiju", u doba kad se bend tek oformio - dakle u proljeće 1999. i od čega je patila većina članova. Ali ono zbog čega su Los Ninos de los Ojos Rojos zaista zaslužili pažnju, je njihova plemenitost, pogotovo zato jer nisu milijunaši i jer nemaju višak financijskih sredstava.  Zbog altruističkog pomaganja mladima i uključivanja mladih u svijet glazbe, nagrađeni su autografiranim reketom Rafaela Nadala, četverostrukog pobjednika Roland Garossa, nagradom koju im je dodijelilo španjolsko Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta. Reket su zatim dali na aukciju prije dvije godine gdje je postigao cijenu od vrtoglavih 50 .00 eura koji su potom donirani UNICEF-ovom projektu za školovanje mladih u Senegalu.
 
Kako je do koncerta ostalo još točno sedam dana, ukrcajte se na zadnji vlak u kojem još ima ulaznica i osigurajte svoje mjesto u zagrebačkoj Močvari. Ulaznice po 40 kuna nabavite u Generalturistu, Aquarius CD shopu, Technomaxu, Dancing Bearu i ostalim prodajnim mjestima Eventima (www.eventim.hr) te na ulazu u klub na dan koncerta po 60 kuna. 

Pročitajte više