Lufthansa počela testirati prvu širokopojasnu računalnu mrežu u zrakoplovu

NJEMAČKA zrakoplovna kompanija Lufthansa počela je testirati prvu širokopojasnu računalnu mrežu ugrađenu u komercijalni zrakoplov Boeing 747400 na liniji FrankfurtWashington.

Time je postala prva zrakoplovna tvrtka kod koje tijekom leta putnici mogu iz udobnosti sjedala pristupati Internetu putem brzih širokopojasnih veza. Vodeći proizvođač mrežnih rješenja za Internet Cisco Systems osigurao je tehnologiju za bežično umrežavanje zrakoplova te priključak za Ethernet mrežu postavljen u putničkim sjedalima.

Dr. Burkard Wigger, rukovoditelj projekta FlyNet u Lufthansi, vjeruje da će putnici cijeniti uslugu širokopojasnog pristupa Internetu na Lufthansinim međukontinetalnim letovima, jer će ´vrijeme provedeno na letu moći iskoristiti za informiranje, rad i zabavu´.

Detaljno testiranje mreže na liniji Frankfurt-Washington potrajat će tri mjeseca radi ispravljanja mogućih nedostataka. Lufthansa predviđa da će u roku od dvije godine sve svoje međukontinentalne linije opremiti širokopojasnim pristupom Internetom.

Pročitajte više