Luka Nižetić: Imam neobičnu božićnu uspomenu iz djetinjstva, završio sam s potresom mozga



LUKA NIŽETIĆ otkrio je uoči Božića za Index kako provodi blagdane i koji su mu omiljeni blagdanski rituali. "Nastojim svake godine Božić provesti u krugu svoje obitelji, meni najdražih ljudi, no ove godine ću zbog koncerta malo kasniti na slavlje. To je jedina prilika da se svi okupimo, a ovog puta falit će jedino moja sestra koja je u Španjolskoj, ali s njom ću sve nadoknaditi za Novu godinu koju planiramo dočekati u Madridu", ispričao je pjevač.

"Od blagdana smo napravili nepotrebni cirkus"

"Volim svaki koncertni nastup, bio on i na blagdane, to je jednostavno dio našeg posla, pa ako nisam već sa svojim najbližima onda sam barem sa svojom publikom i u tome uživam. Obožavam blagdane jer su to trenuci kada sam s obitelji i prijateljima i kada su svi pozitivni i na trenutak se zaborave sve brige, a takvog ozračja nam fali, pogotovo u zadnje vrijeme. Jedino od svega toga nikako mi još nije legao blagdanski shopping, a povrh svega ne volim prometnu gužvu koja zavlada u gradu. Čini mi se kao da smo od blagdana napravili popriličan cirkus, pun prividnog blještavila. Nekako bi sve to trebalo biti skromnije i intimnije, kako nas je učio i živio onaj čije rođenje slavimo", nadodao je simpatični Luka.

"Još vjerujem u Djeda Mraza"

Glazbenik nam je otkrio i koja je njegova omiljena božićna pjesma te film. "`White Christmas` mi je najdraža od svih tih pjesama, a filmovi koje mogu gledati svake godine iznova su `Home alone` i `Nightmare before Christimas`", kaže Nižetić, koji još uvijek vjeruje u Djeda Mraza, a otkrio nam je i svoju najdražu uspomenu iz djetinjstva.

"Specifična božićna uspomena mi je potres mozga"

"Kićenje bora i ushićenje kad sam na samom kraju postavljao zvijezdu repaticu na vrh bora, a nakon toga ono iščekivanje što me pod borom čeka. To je za mene bio kraj svijeta. Imam i jednu neobičnu uspomenu gdje sam završio s potresom mozga. Sestra i ja smo se znali igrati tako da bi ona ležala na kauču s nogama u zraku, a ja bih joj sjeo na stopala. Poanta je bila da me što jače katapultira, pa je tako sam tom prilikom umjesto da 'sletim' na susjednu fotelju završio glavom na pločicama. Na svu sreću nemam nekih ozbiljnijih posljedica".

"Obožavam bakalar i domaće njoke"

Omiljeno blagdansko jelo mu je bakalar, a obožava i njoke. "Bakalar na sve načine jednostavno obožavam, a ako nije bakalar onda moraju biti domaće njoke, u njima se doslovno davim". Luka nam je otkrio i koji je njegov omiljeni božićni ritual. "Jutarnja kava s prijateljima u Getu, još ako je sunčano, nema savršenijeg početka božićnog jutra". Za blagdane si želi zdravlje, osmijeh, optimizam i sreću te izlazak iz recesije.

Pročitajte više