Lupino u Varaždinu izlaže djela koja je nahvalio i Oxford: "Dodir genija"

Foto: Stephan Lupino

SVESTRANI umjetnik Stephan Lupino u četvrtak 26. rujna s početkom u 19:30 otvara izložbu u varaždinskom Starom gradu.

Hrvatski umjetnik sa svjetskom reputacijom u sklopu manifestacije Varaždinskih baroknih večeri izložit će svoje vintage fotografije, skulpture i slike, a postav će se moći razgledati do 15. siječnja 2019.

"Hrvatski fotograf Stephan Lupino, majstor erotske fotografije i svestrani umjetnik s uspješnom inozemnom karijerom, svoje radove objavljivao je u vodećim svjetskim modnim i umjetničkim časopisima (Vogue, Zoom, King, Max, Photo, Playboy, Europeo i dr.). Osim fotografijom, bavi se kiparstvom i slikanjem, a režirao je i reklamne i glazbene spotove te art filmove. Autorski izričaj gradi kao atipični umjetnik, odnosno živi i radi kroz sebi svojstven lupinizam", riječi su kojima je Gradski muzej Varaždin najavio izložbu umjetnika rođenog 1952. upravo u Baroknom gradu.

Inače, Lupino je nedavno dobio još jedno veliko priznanje za svoj rad - njegove dvije skulpture dobile su izvrsne kritike na prestižnom sveučilištu Oxford. Dva njegova rada ocijenio je profesor Brendan McMahon, ne krijući oduševljenje "lupinizmom", dok je njegovo raspelo nazvao "dodirom genija".

Lupinove skulpture 9. listopada putuju u Düsseldorf, u Mariboru su 19. listopada, a početkom sljedeće godine bit će izložene, najavljuje umjetnik koji puno pažnje posvećuje i humanitarnom radu, i u New Yorku.

Pročitajte više