Pogledajte kako AI vidi djelo Stephana Lupina

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Kako bi njegovi radovi izgledali kroz oči umjetne inteligencije odlučio je doznati i umjetnik Stephan Lupino. Uz pomoć profesora Brendana McMahona, Lupinova djela dobit će i AI verziju.

Njegovo djelo Leteća Venera u očima AI-ja izgleda ovako:

A ovako izgleda u stvarnosti:

Skulptura izložena na Cresu u hotelu Mamin san

AI verziju će uskoro dobiti i još četiri Lupinova djela iz kolekcije Lupinizam. 

Inače, Brendan McMahon stručnjak je za digitalni marketing, s preko 30 godina iskustva, koji radi s vodećim umjetnicima i tvrtkama i savjetuje ih o digitalnoj umjetnosti i umjetnoj inteligenciji. Također je gostujući profesor na Oxfordu, na međunarodnim ljetnim programima.

Priprema nove izložbe

Inače, Lupino se nedavno vratio s Filipina gdje je bio sa sinom, a nakon što je napunio baterije već priprema nekoliko izložba. Već ovog četvrtka njegova djela bit će izložena u bjelovarskom Gradskom muzeju, a nakon toga priprema izložbe i u Rijeci te na Cresu, kao i drugdje.

Na otvorenju izložbe u Bjelovaru svirat će Zack Dust – country blues glazbenik. Izložba je, kao i sve Lupinove, humanitarnog karaktera te će se moći kupiti određeni radovi. Lupino je Gradskom muzeju donirao pet radova. Sredstva od prodaje će ići za Udrugu OSIT koja će ih upotrijebiti za nabavku novog kombija.

Lupinove izložbe uvijek su poprilično posjećene, a koliki je interes za njegovim radom pokazuju i poruke koje umjetnik svakodnevno prima. "Nastavi stvarati. Ovaj svijet je toliko lijep jer ga i tvoja djela čine takvim", stoji u jednoj od poruka koje je Lupino podijelio s nama.

Pročitajte više